Ljunggren sexa

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Nöjd med VM-premiären

Joakim Ljunggren blev sexa den första dagen under VM-premiären i Valverde del Camino.
Foto: KTM Images
Joakim Ljunggren blev sexa den första dagen under VM-premiären i Valverde del Camino.

VM-premiären blev en tung match för Joakim Ljunggren, kampen i E2-klassen är intensiv och det svenska medaljhoppet inledde med en sjätteplats.

Ljunggren inledde lördagens tävling med ett misstag på crossprovet, det var halkigt på gräset och Husabergsföraren gjorde en rova som kostade tid. Men trots den något tröga inledningen kunde svensken köra upp sig och till slut blev det en sjätteplats i E2-klassen.

– Det har varit en lång och tuff dag, jag tappade en hel del i början, men körde bättre på slutet. Jag blev elva totalt efter första dagen och sexa i min klass och det är bra, säger Ljungren till Tibro MK:s webbplats.

I täten var det tre världsmästare som gjorde upp om pallplatserna. Mika Ahola drog det längsta strået och vann klassen.

– Det var en av de svåraste banor jag kört eftersom den var så lång, sade Ahola i ett pressmeddelande.

Finländaren var 18 sekunder före spanjoren Ivan Cervantes som i sin tur var ynka tre sekunder före den sjufaldig världsmästaren Juha Salminen som slutade trea.

Sjöö kom inte till start

Ljunggrens teamkollega, junioren Calle Sjöö, kom inte till start eftersom han fortfarande hade problem med sitt skadade ben. Sjöö bröt benet i november förra året men under försäsongsträningen i Spanien, för knappt en månad sedan, gjorde han illa samma ben på nytt.

– Jag provade att köra i tisdags, men det gick inte, det gör så pass ont varje gång jag måste sätta ner foten, förklarar Sjöö på sin webbplats.

Men Sverige hade trots allt fyra svenska juniorer på startlinjen. Johan Carlsson, Robert Kvarnström, Martin Larsson och Kalle Svensson kämpade på, men manfallet var stort bland juniorerna. Av de 38 förare somkom till start tvingades nitton förare bryta. Det var bara en av svenskarna som kom i mål, Kalle Svensson blev elva i juniorklassen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN