Latvala i topp på SS13

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Dubbelt Ford på Vargåsen

Jari-Matti Latvala var snabbast på SS13.
Foto: Micke Fransson, Scanpix
Jari-Matti Latvala var snabbast på SS13.

Jari-Matti Latvala tog in på Daniel Sordo efter att han satt snabbaste tid på SS13. Efter att ha justerat inställnigarna på bilen så den skulle likna Mikko Hirvonens mer kunde Fordstallet ta en dubbel på sträckan.

Jari-Matti Latvala verkar äntligen ha hittat rytmen. På SS13 var han snabbast av alla.

– Vi har modifierat setupen på bilen för att göra den mer som Mikkos bil och det funkade verkligen här. Vi ska se om vi kan ta lite mer på Dani Sordo på nästa sträcka, säger Latvala till wrc.com.

Tar in på Sordo

Latvala knappar in och är nu bara tio sekunder efter Sordo. Det blev dubbelt Ford på SS13 eftersom Hirvonen var tvåa och han tar tillbaka några av de sekunder som Loeb knappat in tidigare. Avständet har växt till 6,9 sekunder.

– Tittar man på splittiderna så verkar Sébastien inte spara på däcken. Vi kör för fullt båda två och det ska bli intressant att se vad vi har kvar av våra däck i söutet av dagen, säger Hirvonen till wrc.com.

Loeb är redan orolig för att däcken inte ska hålla.

– Jag tror att mina redan är förstörda, de rör sig så mycket. Jag är inte säker på att de kommer att räcka till, vi får se. Mikko var väldigt snabb och jag kunder inte köra fortare, säger Loeb.

Punktering för Grönholm

Marcus Grönholm hade otur på nytt, han fick punktering på sträckan och tappade nästan sju minuter på däckbytet.

– Det var en liten sten i spåret och vi bytte däck men eftersom vi inte har så bråttom tog vi det lugnt. Vi fortsätter rallyt ändå, säger Grönholm till SR.

Patrik Flodin har nu fått ordning på sin fjädring och drar ifrån i PWRC-klassen. Flodin vann SS13 17 sekunder före Armindo Araujo och totalt sett leder Flodin med nästan en minut före Andres Gröndal.

P-G Andersson förtsätter att köra på topp, han vinner sträckan och har drygat ut sin ledning i klassen till 1 minut och 16 sekunder före Janne Tuohino.

Norrmannen Marius Aasen tog hem vandringspriset Colins Crest Award sedan han hoppat 37 meter på Vargåsensträckan. Det är hoppet på första rundan som räknas även om många förare hoppar längre på den andra. Mikko Hirvonen var exempelvis nära att tangera sitt eget rekord på 40 meter när han hoppade 38,5 meter andra gången han passerade hoppet som fått namn efter Colin McRae, uppger Sveriges Radio.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN