Tillbaka i toppen

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Revansch för Ericsson sista testdagen: ”Jävligt skönt för självförtroendet”

Överkörd – men inte bortkörd.

Marcus Ericsson är tillbaka i toppen.

– Det kändes jävligt skönt för självförtroendet, säger han.

Marcus Ericsson nöjd med sista testdagen. FOTO: ERIC ROXFELT

Den andra testdagen av tre var ett misslyckande för den svenske GP2-föraren som snurrade av och kraschade på väg ut ur depån. Men i går fick han sin revansch. Han var med i toppen och på väg mot en topptid när han blev överkörd av Pastor Maldonado som hade den bästa tiden samtliga tre testdagar.

”Kunde slutat illa”

– Pastor körde över mig. Jag hade nya däck och värmde dem, jag tog det lugnt och höll min linje och såg att han kom bakom mig, berättar Marcus.

– Men han såg väl inte att jag var så långsam så han körde rakt in i mitt högra bakdäck och flög över mig. Jag såg honom flyga förbi. Det var jävligt surt för jag fick punka och skadade bakvingen. Det hade kunnat sluta riktigt illa och jag kunnat tvingas fått hela bilen. Dessutom låg jag tvåa och efter det så tappade jag en del. Men det var inga personskador.

Hann du snacka med honom om vad som hände?

– Nej, vi packade och åkte, jag hade ett flyg att hinna med, säger Marcus som kör för Super Nova.

Väckarklockan ringde

Svensken slutade sjua på eftermiddagspasset och var femma under förmiddagen. En bra avslutning av testerna med andra ord.

– Det var väldigt viktigt för självförtroendet, både för mig och för teamet. Jag var med i toppen under hela dagen och det var klart bättre än tidigare.

I onsdags så kraschade du på väg ut ur depån. Vad var det som hände?

– Det var en katastrofdag. På förmiddagen hittade vi inte rätt med inställningarna, dessutom körde jag inte hundraprocentigt och jag var väl 22:a . Det är så tufft att om man missar lite så är man inte tia utan sist i den här serien. Det var en riktigt bra väckarklocka för mig.

Men vad gjorde du i muren?

– Jag klantade till det. Jag skulle testa aerodynamik och hade gamla däck på, efter lunchen så var de iskalla och när jag skulle ut ur depån så tryckte jag på gasen. Men jag var väl inte helt koncentrerad och fick hjulspinn. Jag snurrade runt och körde in i muren. Det var jävligt klantigt och nu har jag lärt mig en läxa. Man måste alltid vara fokuserad till ett hundra procent annars så sitter man i muren. Så fort går det.

Pastor Maldonado (Rapax) är den förare som imponerat mest, han var snabbast alla tre dagarna och bakom honom ser Ferraris testförare Jules Bianchi (ART) stark ut.

Nästa test körs i Barcelona efter påsk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2