Ebbesson tar klivet upp i kungaklassen

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Byter upp sig från Radical

Foto: Ebbesson motorsport
Så ser den ut, bilen som Andreas Ebbesson ska köra och som Robin Rudholm var trea med i fjol.

Förra året vann Andreas Ebbesson Radical-klassen. I år tar han steget upp bland de stora elefanterna för att tävla i STCC.

– Det känns extra kul att vara med på gräddhyllan och köra mot de bästa. Vi ska försöka att ge alla en jäkla match, säger Ebbesson till Sportbladet.

Teamet är anmält till Semcon cup, som är privatförarnas STCC-klass. Här kommer man att tävla med den BMW-bil som Robin Rudholm, då i WestCoast Racing, blev trea med i fjol.

– Vi sa från början att om vi skulle göra det här så skulle vi inte vara begränsade av bilen. Den här bilen har potential, det vet vi, nu är det bara upp till oss, säger Andreas Ebbesson som valde BMW för att han anser att det är en av de driftsäkraste bilarna i STCC-serien.

Ny bil att hantera

Men visst blir det en omställning. Radicalbilen Ebbesson körde i fjol har inte många likheter med den bakhjulsdrivna BMW:n.

– Ja, det är annorlunda, men jag hoppas att jag ska komma in i det snabbt. Vi ska testa på Falkenberg på torsdag och det ska bli väldigt roligt att känna på bilen.

Klivet upp till STCC innebär också nya banor och ny taktik.

Nervöst inför premiären

– Ja, det känns väldigt nervöst inför premiären i Danmark. Både den banan och Göteborg är nya för mig. När jag körde Radical i fjol vann jag 12 av 14 race, men det kan jag inte räkna med i år. Det är inga dunungar jag möter och jag har mycket respekt för de andra förarna, säger Ebbesson.

Planen är att teamet ska försöka etablera sig i STCC under de närmaste åren.

– Vi börjar i Semcon cup för att se hur det funkar. Det viktiga blir att försöka samla poäng och inte satsa allt i det första racet, bilen ska ju hålla för två lopp. Men vi ska ge alla en jäkla match och göra allt för att visa att vi vill vara med där uppe, säger Andreas Ebbesson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC