Tynander: Hjorth fixade det Woods misslyckades med

SPORTBLADET

Hennes nerver höll, men superstjärnan föll. I natt fixade Mimmi Hjorth det Tiger Woods misslyckades med. Hon hade kylan att spela som bäst när det gäller.

Segern i tourfinalen är en bragd.

Det är imponerande att Mimmi Hjort bara drygt ett år efter att ha blivit mamma (till ­lilla Emily) kan gå ut och besegra hela världs­eliten i en av årets största turneringar.

Hjorth fick jaga och avgjorde på sista ­hålet. Jag är nästan lite chockad. Det är lätt att beskriva den oväntade segern i Orlando som en bragd, sett till förutsättningarna. Mimmi reser med sin familj, har lagt om sina träningsrutiner och av naturliga skäl hittat andra fokus i livet.

Och spelade i helgen karriärens kanske allra bästa golf.

– Allt är möjligt, sa hon efteråt.

Inte konstigt att det blev känslosamt.

Hjort var lika iskall som champagnen efteråt.

På andra sidan USA förlorade Tiger Woods även den sista chansen att rädda det som slutade som karriärens mest bedrövliga säsong. Fyra slags ledning räckte inte, nerverna svek och det blev en andraplats efter särspel mot Graeme McDowell. Woods var nära nära, men slarvade alltså bort chansen.

Kanske kan turneringen utanför Los Angeles ändå betyda att Tiger Woods kommer ur nästa års grind ännu mer taggad – och blir en vinnare. Självklart skulle det vara bra för golfsporten, som saknat sin fixstjärna. Jag ser gärna att Woods spelar sin allra bästa golf, det är en upplevelse för alla inblandade.

Skrev krönika

Däremot slipper jag gärna charm­offensiven han tvingat på oss den senaste månaden.

Inför årsminnet av bilkraschen som avslöjade otrohetsskandalen valde Woods stab av rådgivare att knuffa ut honom i medialjuset som om han ­vore allas bäste vän och en kille som verkligen lärt sig en läxa.

Woods har börjat twittra (även om inläggen kommer allt mer sällan), i Newsweek skrev han nyligen en krönika om sina lärdomar och han gav en oväntad radiointervju i ESPN.

Störst – tack vare egot

Tanken är förstås att Tiger Woods nya trevliga yttre ska locka nya sponsorer som ska ersätta de som under året känt sig svikna och har lämnat teamet. Agenten Mark Steinberg har erkänt att tidpunkten för charmoffensiven är väl vald efter gjorde opinionsmätningar.

Den på klistrade charmen är alltså ren ­business och handlar om att rädda varumärket. Men vi är många som tillåter oss att himla med ögonen. Det är ju Tiger Woods stora ego som gjort honom till Den Störste.

Det finns bara ett sätt för Tiger Woods att få golfvärlden och media att glömma skandalen – det är att vinna turneringar. Än har han inte lyckats med det.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf