Kritiserade Petrov får nytt kontrakt

SPORTBLADET

Stannar kvar hos Renault

Vitalij Petrov stannar i F1.

Och hos Lotus Renault.

- Jag är väldigt glad över att få fortsätta jobba med Lotus Renault GP under 2011 och 2012, säger han.

Foto: Vitalij Petrov.

Ryssen gjorde sin debutsäsong hos Renault i år och han har varit väldigt omstridd, men nu är det klart.

Han stannar hos stallet i två säsonger till.

- Vi är väldigt nöjda över att Vitalij är med oss i två år till. Föra året visade han vid flera tillfällen att han har potential, det var mest en fråga om att få till saker och ting att fungera tillsammans under hela helgen och målet är att få det att fungera under 2011, säger Gerard Lopez, styrelseordförande för Lotus Renault GP.

- VI vill också tacka Vitalij och teamet för att Ryssland nu öppnar för möjligheter inom F1. Vi har upprättat nära kontakter med landet och flera ledande företag under de senaste månaderna.

”Väldigt glad”

Och det är väl just det som varit en bidragande orsak till att ryssen fått förlängt förtroende och att han får köra vid sidan av Robert Kubica de två kommande säsongerna.

- Jag är väldigt glad över att få fortsätta jobba med Lotus Renault GP under 2011 och 2012, jag har lärt mig mycket om sporten, banorna och bilen under året som gått och det kommer att hjälpa mig att förbättra mig i framtiden, säger Vitalij Petrov.

- Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med det här fantastiska teamet ännu en gång och jag är övertygad om att jag kommer att leverera. 2010 handlade mycket om att lära mig saker, 2011 handlar om att prestera. Jag känner att jag är redo att anta den utmaningen.

Mest omtalad blev Petrov efter finalracet i Abu Dhabi då han till Fernando Alonsos stora förtret höll den titeljagande spanjoren bakom sig hela racet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1