Lewis Hamilton tillbaka i toppen

avAnna Andersson

VM-ledaren vann Kanadas GP

Foto: AP SCANPIX SWEDEN
Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton slog tillbaka.

Han vann Kanadas GP.

– Jag njuter av detta, säger han.

VM-ledaren hade pole position i Kanadas GP och han behöll kommandot ända in i mål och därmed utökade Mercedesföraren sin ledning i mästerskapet.

– Jag älskar Monteral, jag älskar banan och jag älskar staden, säger Lewis Hamilton som vann sitt första GP-lopp 2007 i just Kanada och nu har han fyra seger i Montreal.

– Det har varit en fantastisk helg och det känns otorligt skönt att vara tillbaka högst upp på prispallen. Jag kände att jag kanske inte hade den bästa balansen i bilen, men jag kände mig inte alls för hotad. Jag hade kontroll över racet, även om Nico var snabb han också.

Inga missar

Bakom honom körde Nico Rosberg, även han Mercedes, från sin andra startposition in på plats två.

– Det var ett bra race och jag tryckte på som sjutton, men Lewis gjorde inga misstag, säger Nico Rosberg när han står på prispallen efter loppet.

– En andra plats är ändå rätt okej. Det avgjordes i kvalet, där gjorde jag en miss och det är kvalpositionen som är skillnaden. Det måste jag förbättra framöver för att kunna slå tillbaka.

Valtteri Bottas, Williams, körde upp sig från plats fyra till plats tre och det var Williams första pallplacering i år.

– Vi kunde ta en placering eftersom Kimi gjorde ett misstag

Det var ett bra jobb av teamet och jag körde inte så illa jag heller, säger Bottas.

Ericsson bäst i teamet

Kimi Räikkönen, Ferrari, var fyra i mål och hans teamkollega Sbeastian Vettel körde upp sig 15 placeringar och var femma.

Marcus Ericsson, Sauber, körde mitt i fältet och gick i mål på plats 14, men han körde i från sin teamkamrat Felipe Nasr som var näst sist av de 17 förare som gick i mål.

Nästa deltävling avgörs i Österrike under midsomamrhelgen.

ARTIKELN HANDLAR OM