Red Bull kan lämna F1

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

”Utan motor kan vi inte vara med”

Red Bull har brutit med Renault.

Men man har ingen ny motortillverkare.

Därför kan det tidigare mästarteamet lämna F1.

– Har vi ingen motor kan vi inte vara med, säger stallchefen.

Efter en tuff säsong har motortillverkaren Renault och Red Bull bestämt sig för att gå skilda vägar efter årets säsong. Red Bull tar även med sig systerteamet Toro Rosso och de båda står nu utan motorleverantör för nästa säsong. Det finns i nuläget tre olika alternativ inom F1, men Honda, har ett exklusivt avtal med McLaren och Mercedes, har ett styrelsebeslut på att man inte ska tillverka motorer till det tidigare så dominanta stallet.

– De är inte intresserade att ge sitt största vapen till en av sina konkurrenter, säger stallchef Christian Horner till motorsporttotal.

– Men det hade vi förväntat oss också. Toto (Wolff, Mercedes stallchef) var aldrig någon vän av att låta oss köpa deras motorer. Med andra ord får vi lägga vårt krut på en annan tillverkare.

Utan motor - inget F1

Då återstår Ferrari, som man köpte motorer av tidigare under karriären, men där kan man stöta på samma problem. Ferrari är också en av Red Bulls största konkurrenter, även om stallchef  Maurizio Arrivabene har sagt att han inte ser något problem om Ferrari skulle bli motorleverantör åt Red Bull. Beslutet tas dock inte av honom utan av Ferraris president Sergio Marchionne.

– Men innan vi diskuterar andra scenarior är det viktigt att veta vad Renault gör 2016. Vi måste se hur deras situation är innan vi ser på vilka möjligheter vi har, säger Horner.

– Om vi ska vara kvar i F1 handlar det också om vad de andra stallen vill. Har vi ingen motor kan vi inte vara med.

Publicerad: