”Sluta, jag vill inte höra om det här”

avKristopher Karlsson

Publicerad:

Benzemas ord om sexskandalen – från rättssalen

1 av 3

Karim Benzema står åtalad för inblandning i utpressningen av landslagskollegan Mathieu Valbuena.

I dag publicerar Le Monde Real Madrid-stjärnans försvarstal från rätten i Paris.

– Jag har pengar, jag behöver inte pengar, sade han bland annat.

Foto: TT
Benzema och Valbuena i franska landslaget

Kaoset kring den franska fotbollen fortsätter att växa. Tidigare denna månad greps Karim Benzema som misstänkt för att ha utpressat landslagskollegan Mathieu Valbuena över en påstådd sexvideo.

I förra veckan blev även franske superstjärnan Samir Nasri utpekad i tidningen Le Monde som ett namn som också figurerar i utredningen.

I dag publicerar franska tidningen Le Monde transkriberingen av Benzemas försvarstal när han frågades ut av domare Nathalie Boutard i rätten.

”Sa att det fanns en video”

Och Benzema – som riskerar fängelse om han fälls – ansåg sig vara oskyldig framför domaren.

– Jag tror att det här är ett stort missförstånd. Jag ville bara informera honom om situationen och hjälpa honom. Det här är en person som spelar med mig i landslaget, en vän, säger Benzema i försvarstalet enligt Le Monde.

Den franske superstjärnan hävdar att han blivit varse situationen när en okänd man kom fram till honom när Benzema var ute på lunch med en vän.

– Han sa att det fanns en video på Mathieu Valbuena, en sexvideo. Då sa jag till honom: ”Sluta, jag vill inte höra om det där”, säger Benzema.

”Ville bara hjälpa”

Benzema har erkänt att han kontaktat Valbuena men framför domaren hävdar han att det inte var för att delta i någon utpressning, utan för att hjälpa sin landslagskollega.

– När jag berättade för honom att det fanns en video ställde han frågor till mig och jag sa att allt var upp till honom och att det var upp till honom att bestämma vad han ville göra. Jag ville bara hjälpa till. Jag hade inget annat i bakhuvudet, ingen utpressning eller pengar. Jag har pengar, jag behöver inte pengar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM