”Det är grymt stora vinster”

avMalin Wahlberg

Svensklagen mot succé i Europa: ”Det är kaos”

Mike Joseph.

Seger för både Borås Basket och Södertälje Kings.

De svenska lagen är nära att avancera i Europaspelet.

– Det är sjukt hur snabbt det kan vända, säger Mike Joseph.

Sportbladet granskar: Lönerna i basketligan

Södertälje fick en tung start på Europe Cup med två raka förluster. Men sedan hände något och mot Oostende kom tredje raka segern.

King kopplade greppet direkt och hade 39-30 i halvtid. Gästerna kom dock tillbaka till 48-48, men Kings drog återigen ifrån och efter 18-6 i den sista perioden kunde laget vinna med 71-54.

Nu har laget gått från att ligga sist i Europe Cup till att leda gruppen och skaffat sig ett jätteläge att gå vidare.

– Det var riktigt tungt, men nu har vi allt i våra händer. Vinner vi mot Varese i Italien är vi vidare, men jag tror att vi kan gå vidare ändå. Det är sjukt. Det kan bli poängräkning och så. Det är kaos, säger Mike Joseph.

”Respekterar inte dem”

Lagkaptenen har förklaringen till varför Kings kommit tillbaka efter den tunga starten.

– Det är många som inte har spelat europacupen tidigare, det är nerver och vi har inte haft erfarenheten. Men vi jobbar hårt och till slut lossnar det, säger han och fortsätter:

– Vi respekterar inte dem så mycket som de egentligen förtjänar. Vi försöker hålla oss på samma nivå, tänka att vi kan slå vem som helst. Även om deras budjet är mycket större och spelarna är bättre.

Även Borås Basket tog en seger i Europa efter att de besegrat ECE Bulls med 84-82. Adams Darboe ledde laget med sina 19 poäng, sex returer och fem assist. Borås har nu också skaffat sig ett bra läge att avancera från gruppen.

– Det är grymt stora vinster. Vi har vunnit sex tillsammans nu för Sverige, säger Joseph.

Sportbladet granskar: Lönerna i basketligan

ARTIKELN HANDLAR OM