Stephanie Boberg: ”Jag spelade med bruten tå”

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Hon gjorde 34 mål i grundserien och ska ta Pixbos damer till sitt andra SM-guld.

Men mot kommande semifinalmotståndet IKSU har klubbens poängkung Stephanie Boberg inte lyckats måla.

–Jag resonerar att om jag gör poäng är det en bonus så länge laget vinner är jag glad.

2016 bärgade Pixbos damer sitt hittills enda SM-guld.

Inför årets säsong klev klubben in med ett nytt lag och ny tränare i Per Tjusberg. Efter 26 spelade matcher och 21 vunna placerade sig laget på en tredjeplats i grundserien.

Mycket tack vare poängkungen tillika backen Stephanie Boberg – som noterades för 34 mål och 44 poäng i grundserien.

23-åringen som gör sin femte säsong i Sveriges högsta liga har tidigare varit poängstark men i år har hon nått nya höjder och tagit klubben till semifinal.

– Jag är jättenöjd över min prestation. Det är min bästa säsong någonsin och det känns att jag fått utdelning för allt slit jag lagt ner. Från att tidigare fokuserat mer på att bygga upp kroppen har jag nu istället tränat mycket löpteknik då jag inte är en löpare i grunden. Även mitt handledskott har jag övat upp.

Ni möter fjolårsmästarna IKSU i semifinal, mot vilka ni förlorade två gånger om i grundserien. Vad behöver ni göra för att nå final?

Foto: BILDBYRÅN

Spelade med bruten fot

– De är såklart favoriter och vi är underdogs men det besvärar inte oss. Två matcher i serien betyder inte så mycket nu. Jag tror snarare att vi kan ta lärdom av de förlorade matcherna från grundserien och skapa något positivt. Vi måste ta ner vårt slarv på mittplan, komma ner djupare i plan och fortsätta ha högt bolltempo. Det kommer bli en tuff matchserie.

Du har fyra matcher utan poäng varav två är mot IKSU. Vad beror detta på?

– Den första matchen i grundserien stod vi för en riktig plattmatch. Men inför andra matchen hade jag en bruten tå vilket gjorde att jag endast kunde spela halva matchen.

Bruten tå?

– Ja! jag tappade en viktplatta på foten vilket resulterade i att jag bröt tån och inte kunde träna normalt i tre veckor. Men jag gjorde allt för att lyckas spela matchen. Man kan spela med en bruten tå och smärta övervinner man men tyvärr spelade jag bara halva matchen då jag ville vila inför slutspelet.

Hur känns formen inför semifinalerna, tån är okej och du kan lova poäng?

– Haha tån är okej och formen känns på topp där min kropp är bra tränad inför semifinalerna. Jag resonerar lite att om jag gör poäng är det en bonus och så länge laget vinner är jag glad.

Semifinalrond ett mellan IKSU och Pixbo spelas ikväll 18.30

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.