Du spelar mot Scotty Nguyen i årets VM

SPORTBLADET

Veckans pokerteori, v 28

Välkommen att ta plats mot slutet av startdag 1C i VM, med mörkar på 200–400 och en ante på 50.

Mot dig har du ingen mindre än förre världsmästaren

i lilla mörken på stol 7, och före floppen slog han om till 1? 200 som du var den ende att syna där du sitter på knappen. Efter floppen checkar han, du betar 3K och han höjer till 9K som du synar. Efter turn betar Nguyen ut 12K som du också synar.

Nu har riverkorten hamnat på bordet, och utan att tveka drämmer Nguyen in ytterligare 20K i potten. Du har ungefär 50K kvar framför dig, ungefär lika mycket som Nguyen totalt, och det är din tur att tala.

Nå, vad gör du?

Tänk efter och analysera situationen!

”Rätt svar” finner du längre ned på sidan.

Rätt svar: Scotty Nguyen är en av de trixigaste och svåraste motståndare som finns, och nu har han följt no-limitpokerns klassiska råd att ”låta motståndaren göra den sista gissningen” för att sätta press på dig.

Sitter han på en nia? Det är nu frågan du måste ställa dig... till sist synade motståndaren du just bytt plats med, om än med darrande händer, men allt Nguyen hade var J-8 i ruter så att det blev delad pott med straighten på brädan.

Ett exempel på att man ibland måste våga ta den där synen i de stora sammanhangen! Ibland är det rätt, och ibland fel...

Dan Glimne

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker