”Efterfrågas av alla”

SPORTBLADET

Unga och snygga – stjärnorna i Båstad skapar het debatt

1 av 4
Sorana.

WIMBLEDON. Caroline Wozniacki, Maria Kirilenko, Gisela Dulko och Sorana Cirstea förvandlade centrecourten i Wimbledon till ett slags catwalk.

Nu ska de omdiskuterade skönheterna göra upp i Båstad.

– Det blir lite show över det hela – inte bara grundslag, säger tävlingsledaren Nina Wennerström.

Ryskorna Dinara Safina och Svetlana Kuznetsova uttryckte sitt missnöje under Wimbledon. Anledningen var att världsettan och Öppna franska-mästarinnan tvingades spela sina matcher på sidobanorna.

”Det är inte rättvist”

– Schemat är lite mysko och det gäller inte bara om mig. Dinara spelar på bana 2, Venus (Williams) på bana 1 medan betydligt lägre seedade tjejer får spela på centrecourten. Det överraskar mig lite, sa Svetlana Kuznetsova.

Safina hakade på:

– Det är inte rättvist, men det är inte jag som gör schemat. Det är väl så här tävlingsdirektörerna vill ha det.

Det var på centrecourten Gisela Dulko besegrade Maria Sjarapova. Det var där Caroline Wozniacki och Maria Kirilenko gjorde upp inför 15 000 åskådare. Det var där rumänska tonårsstjärnan Sorana Cirstea föll mot Victoria Azarenka.

Utseendet avgjorde?

Spelarna är unga, heta och snygga.

Neil Harman, tennisexpert på The Times, drog slutsatsen att utseendet var avgörande vid bantilldelningen.

Nu är de omskrivna tennistjejerna samlade i Båstad för att spela Swedish Open, som inleds i dag.

”Dras till glamouren”

Tävlingsledaren Nina Wennerström ser inget märkligt med att några av turneringens affischnamn nyligen spelade på tennisens största scen.

– Samtidigt som tjejerna är fruktansvärt bra spelare har de en personlig charm och ser bra ut. Media, publik och fans efterfrågar det. Det finns de som är äkta tennisfans, men många tycker om glamouren. De dras till sådana spelare, där det finns en större story än en bra serve. Det hjälper sporten, säger Nina Wennerström.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis