Jason Alexander gör succé i VM

SPORTBLADET

Vidare till dag 3 – närmar sig pengarna i Las Vegas

Foto: AP
Och vem är bordsgrannen... jo, artisten Nelly. ”Det var riktigt kul att ha honom bredvid mig”, sa Jason Alexander efter dag 1.

Jason Alexander gör succé i Las Vegas. Han är vidare till dag 3 i poker–VM och närmar sig därmed pengarna i turneringen.

– Jag har gjort en del vågade saker, säger han.

Jason Alexander är känd för den breda allmänheten som den patetiske och ryggradslöse George Costanza i TV-serien Seinfeld. Han har också gjort en lång rad filmer. Utöver skådespelandet har Jason Alexander en till passion, nämligen poker – något som

.

Ambassadör

Jason Alexander är ambassadör för PokerStars – precis som svenska hockeystjärnan Mats Sundin.

i samband med årets VM. Den mer rutinerade George Costanza spelar Main Event, världens största liveturnering som kostar 10 000 dollar i inköp.

Bland de bästa

6 494 spelare ställde upp i årets poker-VM.

Turneringen delades in i fyra startdagar på Rio i Las Vegas. George, förlåt Jason, tog sig vidare till dag 2 (som är uppdelat i två dagar). Där gjorde han upp med 1 989 spelare om 607 platser till dag 3, som spelas fredag – och klarade sig vidare.

Har blivit modigare

Ungefär 1 200 spelare kommer att ta sig vidare till fredagens spel. Av dessa får 648 spelare ta del av den enorma prispotten, där vinnaren får 8,5 miljoner dollar.

– Jag har gjort en del vågade syner och spel, och jag har lagt händer som jag inte skulle klarat att lägga för ett par år sedan, säger Jason Alexander enligt Pokerlistings.

Klicka på länken intill för att se Jason Alexander i aktion, i årets poker-VM.

Fotnot. Jason Alexander har nu åkt ur turneringen. Endast 181 spelare återstår i skrivande stund, inför spelet dag 6.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker