Poker

Pokerboxning – den nya sporten?

SPORTBLADET

Få inom pokervärlden kan ha missat att Gus Hansen och Theo Jørgensen drabbade samman i boxningsringen förra helgen, i ett vad gällande ett antal tusenlappar.

Säkert har vi inte sett det sista spektaklet i den vägen. I vår allt mer extrema tid, där jakten på nya kickar har blivit en affärsidé, är det en och annan som undrar vad som kommer efter Texas hold’em och Omaha. Och kanske är svaret: pokerboxning!

Varför inte kombinera heads-up-spel med boxning, i alternerande ronder? Till exempel tio givar heads-up, följda av tre minuters boxning, kort paus på en minut, och så upprepas det hela tills någon antingen vinner på knockout, eller har tagit den andres marker, eller tills domaren bryter matchen…

Om du tycker ovanstående verkar absolut, totalt vansinnigt, så tänk om: det är redan en realitet inom schack! Just det, sedan några år tillbaka finns World Chess Boxing Organization, som organiserar internationella matcher. Ta en titt på sajten http://wcbo.org på nätet om du inte tror mig!

Varje match i schackboxning går över elva alternerande ronder: schack-boxning-schack-boxning och så vidare. Varje schackrond tar fyra minuter, varje boxningsrond tre minuter, och de tävlande har tolv minuter var till godo på schackklockan. Matchen avgörs antingen genom mattsättning (schack) eller knockout (boxning) eller överskridande av tiden (schack) eller domarbeslut (boxning). Slutar schackmatchen remi, vinner den som fått högst poäng sammanlagt under boxningsronderna; och är även detta lika, vinner den som fick de svarta pjäserna i lottningen. Enkelt och logiskt, eller hur?

Då är det kanske bara en tidsfråga ­innan World Poker Boxing Federation bildas, med motsvarande tillämpliga regler. Man kanske borde fundera på en utmanarmatch mot Chris Björin?

Om du inte tycker att schack- eller pokerboxning är extremt nog, utan till exempel vill kombinera skjortstrykning med bungyjumping eller skateboarding, så ta en titt på http://extremeironing.com och klicka på ”Downloads”. Och minns du ”arga leken” med Kristian Luuk? Att försöka stirra ut motståndaren har funnits som organiserad sport sedan 1997 – även om den officiella sajten www.prostaredown.com numera verkar ha stängts.

Som sagt, pokerboxning är säkert bara en tidsfråga. Pokerjudo? Pokerkarate? Kom ihåg att du läste det här först!

Dan Glimne

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker