Thomas Enqvist ny Davis Cup-kapten

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Ersätter Wilander

Thomas Enqvist ersätter Mats Wilander som Davis Cup-kapten.

Sportbladet kan avslöja att 35-åringen blev erbjuden jobbet i dag.

– Jag vill inte ta ut något i förskott men har sagt att jag är intresserad, säger den förre världsfyran till sportbladet.se

Foto: Magnus Sundholm
Thomas Enqvist.

Bara några timmar efter Sportbladets avslöjande att Mats Wilander lämnar jobbet som DC-kapten blev Enqvist erbjuden förbundskaptenstjänsten av Henrik Källén och Johan Sjögren, generalsekreterare respektive sportchef i Svenska tennisförbundet.

Thomas Enqvist gör ingen hemlighet av att han vill ha jobbet.

– Ja, det vill jag. Rent spontant skulle det vara jätteroligt. Det är en ära att bli tillfrågad. Vi svenskar brinner för Davis Cup, säger exproffset.

Enqvist, som tidigare var bosatt i Frankrike, flyttade till Stockholm förra året och har under 2009 jobbat med Daniel Berta och de andra talangerna i Team Catella.

Frågat spelarna

Om han får sin önskan igenom kommer han att kunna kombinera jobben som DC-kapten och talangutvecklare.

Under dagen har Johan Sjögren frågat flera svenska spelare om Thomas Enqvist. Robin Söderling, Robert Lindstedt, Simon Aspelin, Joachim ”Pim-Pim” Johansson har bara gott att säga om den blivande DC-kaptenen.

– Sedan jag var liten har jag sett upp till Thomas. Han var fantastiskt snäll och hjälpte mig otroligt mycket när jag började spela på touren. Om Thomas vill skulle han bli väldigt bra som DC-kapten, säger Söderling.

– Enqvist är en otroligt bra människa och var en av de bästa spelarna i världen. Han känner för oss spelare och vet vad det handlar om, säger Vinciguerra.

Är spelarnas val

Thomas Enqvist är spelarnas val och deras röst väger tungt.

– Det är en förutsättning, att man har spelarnas förtroende, säger Enqvist.

Det är ingen vågad gissning att Enqvist kommer att erbjuda kompisen Magnus Norman, som tränar Robin Söderling, jobbet som assisterande förbundskapten.

– Det får vi ta tag i när det blir klart. Först vill jag att alla bitar fallet på plats, säger Thomas Enqvist.

Sportbladet erfar att Enqvist officiellt kommer att presenteras som ny förbundskapten på torsdag, då Svenska tennisförbundet har styrelsemöte.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN