Ska tränas i Australien

SPORTBLADET

Supercoach ska göra Sjöström ännu bättre

ROM. Hon är bäst i världen.

Nu vill hon bli bättre – på andra sidan världen.

Sarah Sjöströms nästa tränare kan finnas i Australien.

Foto: AP

Ekot efter Sarah Sjöströms chockguld på 100 meter fjäril har fortfarande inte lagt sig kring VM-bassängerna i Rom.

I dag går hon i vattnet igen, i lagkappen på 4x200 frisim.

– Det var skönt att få vila upp sig. Nu vill jag tävla igen. Jag har ju 50 fjäril på fredag också, säger Sarah.

Och medan hon koncentrerar sig på de avslutande dagarna av VM passar hon på att höra sig för om framtiden. Sportbladet kan avslöja att Sarah och tränaren Carl Jenner undersöker möjligheterna att låta henne träna under den australiske tränarlegendaren Ian Pope i Melbourne.

– Jag har pratat med Marieke (Guehrer, australisk världssprinter) om att komma dit och träna med hennes grupp. De kör mest sprint, och jag kan lära mig en del där. Om jag bara får till starten kommer jag att kunna simma 50 meter riktigt, riktigt snabbt också, säger Sarah Sjöström.

Tränat världssimmare

Ian Pope är chefstränare i Melbourne Vicentre Swimming Club och en av de allra mest respekterade coacherna i världssimningen. Han har tränat världssimmare som Michael Klim, Grant Hackett och Matt Welsh. Ett samarbete skulle handla om att låta Sarah träna med en grupp i Melbourne under en kortare tid.

– Det är fortfarande väldigt löst snack, men vi ska ner på läger och det kunde vara bra för Sarah att slippa mörkret i Sverige. Det är då man blir trött eller sjuk. Det måste gå att samordna med skolgången också, så det blir max en månad, säger Carl Jenner.

”Lär sig snabbt”

Inför årets VM har Therese Alshammar tränat under Grant Stoelwinder i Sydney, och Ian Pope har tidigare hjälpt bland andra Anna-Karin Kammerling att bli snabbare.

Om han kan hjälpa Sarah Sjöström återstår att se, men Carl Jenner har inga problem med att släppa iväg sin adept till en annan miljö.

– Det handlar inte om mig, det är inte jag som ska bli bra, det är Sarah. Hon är så klok och lär sig så snabbt, det är bara nyttigt för henne att komma ut i andra miljöer och jobba med andra, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning