Tennis

Söderling missar DC-matchen

Av: 

Tobias Österberg

SPORTBLADET

”Jag är oerhört ledsen”

Robin Söderling.
Robin Söderling.

Ingen publik.

Ingen Robin Söderling.

Ingen chans?

– Jag är oerhört ledsen, men jag måste ta hand om min kropp, säger Söderling.

Davis cup-matchen mot Israel i Malmö 6-8 mars är en välkokt politisk potatis. Sportsligt börjar den mest av allt likna en djupfryst fiskpinne.

Den publik som tänkte gå, men inte får komma in, behöver inte gräma sig över att den missar Sveriges just nu ende spelare av klass.

Robin Söderling kommer inte.

Behöver mer vila

Fot- och ryggskadorna som hållit honom borta från de senaste turneringarna på ATP-touren stoppar honom även från mötet med Israel i första omgången. Trots intensiv behandling de senaste dagarna är diagnosen att Söderling behöver ytterligare vila.

– Det är ett fruktansvärt svårt beslut eftersom jag vet att jag är viktig för det svenska laget. Men jag måste ta hand om min kropp och tänka långsiktigt i det här läget. Min kropp behöver mer vila för att återhämta sig. De senaste veckorna har varit jobbiga och jag är oerhört ledsen att behöva lämna detta besked till Mats Wilander och mina lagkamrater. Jag hoppas killarna vinner matchen och att jag är tillbaks i full form till nästa Davis cup-omgång, säger Söderling till tennisförbundets hemsida.

Förbundskaptenen Wilander är lika ledsen.

– Jag tänker på hans bästa och jag hoppas att han blir spelklar så fort som möjligt. Jag tycker att han har varit vårt ankare de senaste åren. Han är en av de bästa DC-spelarna i världen. Det är oerhört tråkigt att han inte kan vara med. Det är en sån djävulsk skillnad att inte ha honom med, säger Wilander till Eurosport på nätet.

Sedan tidigare är även Thomas Johansson skadad. Joachim ”Pim-Pim” Johansson gör den här veckan comeback på Challenger-touren, men har tidigare sagt att han inte är redo för DC-spel redan om mindre än två veckor.

Laget presenteras

Wilander tar ut laget under tisdagen. Björn Rhenquist, rankad 218 i välden, ser just nu ut att bli lagets ankare. Michael Ryderstedt och Filip Prpic, rankad 349 och 350, är aktuella för andrasingeln, liksom Robert Lindstedt som kommer att spela dubbeln i par med Simon Aspelin.

– Det kommer att vara skillnad på de killar som kommer till lägret och de som väl står där ute på banan när matcherna börjar. Nu får de verkligen chansen att leva upp under perfekta förhållanden, säger Mats Wilander.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis