Alpint

Pärson: Jag kommer igen

Av: 

Patrik Thornéus

SPORTBLADET

Satsar på världscupen efter fiaskot

VAL D’ISÉRE. I går fullbordade Anja Pärson sitt VM-fiasko i Val d’Isère.

På fem starter blev det en niondeplats som bäst.

– Det är klart att det är tungt, men kärleken till skidåkningen finns kvar, säger hon.

Anja Pärson åkte upp sig från en 20:e plats till en niondeplats i slalom och det blev hennes bästa insats i mästerskapet.

– Självklart är det ett misslyckande att vi inte tagit några medaljer och att jag inte har hittat rätt med åkningen, men det blir inte alltid som man tänkt sig, säger Anja Pärson.

Hon kom till Val d’Isère som regerande mästare i tre grenar och förhoppningarna var stora. Men drottningen från Åre-VM har fått abdikera – fullständigt.

– Det finns inte så mycket annat att säga än att jag kommer igen. Fortfarande har jag chansen på totalcupen och nästa år är det OS. Då får jag ta revansch, säger Anja Pärson.

”Backarna passar inte”

Hon har inte trivts i VM-backarna och det har inte stämt i någon gren.

– Jag var på pallen i sista tävlingen inför VM och så kommer man hit och kör bedrövligt. Nej, härifrån tar vi inte med oss någonting, säger Anja Pärson.

Någon press säger hon sig inte ha känt av.

– Kanske att det har funnits någonstans i det undermedvetna, men jag tror inte det har påverkat min åkning.

Anja Pärson har egentligen ingen bra förklaring till att hon åkt så dåligt som hon gjort.

– Jag var i form när jag kom till VM och det är jag fortfarande. Den är det inget fel på. Backarna har inte passat mig, så det är det enda jag kan komma på.

Jagar totalcupen

Redan i går kväll lämnade Anja Pärson VM och nu väntar två dagars vila i Umeå.

– Jag ska ladda batterierna inför avslutningen. Jag ligger bara runt 200 poäng efter Vonn i världscupen och har fortfarande en bra chans, tycker jag.

Redan på onsdag drar världscupen i gång igen med störtloppsträning i italienska Tarvisio. På fredag avgörs superkombinationen, lördag är det störtlopp och på söndag super G.

Tre tävlingar som kan avgöra världscupen.

– Och backarna där passar mig...

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint