Tennis

Ingen DC-flytt till Stockholm

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

”Vi får rätta oss efter det”.

Flytten till Stockholm och Kungliga tennishallen blir inte av.

Davis Cup-matchen mot Israel spelas som planerat inför tomma läktare i Baltiska hallen i Malmö.

- Alla vill spela inför publik, men vi får rätta oss efter det, säger DC-tränaren Joakim Nyström.

Fritidsnämnden i Malmö Stad, som har köpt evenemanget av Svenska tennisförbundet, beslutade att DC-matchen mellan Sverige och Israel den 6-8 mars av säkerhetsskäl ska spelas utan publik.

Det fick Stockholms stad att undersöka möjligheterna att ta över som arrangör.

Malmös finanskommunalråd Ilmar Reepalu (S) välkomnade initiativet.

Stockholms kultur- och idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP) ville förlägga matchen till Kungliga tennishallen, men så blir det inte.

– Vi har nu undersökt alla tänkbara möjligheter för Stockholms stad att ta över ansvaret från Malmö kommun och har varit i kontakt med polisen om de nödvändiga säkerhetsarrangemangen. Tyvärr har det visat sig att det inte är möjligt att flytta matchen till Stockholm på bara några dagars varsel. Allt måste vara klart redan till på söndag. Jag hoppas nu att matchen spelas inför storpublik i Malmö, som tanken var från första början, säger Madeleine Sjöstedt i ett pressmeddelande.

För lagledningen kommer inte beskedet som någon överraskning.

– Det fanns inte så mycket tid att spela på. Alla vill spela inför publik, men som DC-kommun är det Malmö som bestämmer. Det viktigaste är att vi vinner matchen. Vi kommer att göra vårt bästa, med eller utan publik, säger Joakim Nyström till sportbladet.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis