Vargarna kan ha avgjort – vann stort hemma

Av: Stefan Holm, Lars Öhman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: EIVIND VOGEL-RÖDIN

NORRKÖPING. Det doftar SM-guld om Vargarna efter 54–42 mot Lejonen.

– Jag hoppades att vi skulle vinna med 8-10 poäng. Jag är glad att jag hade fel, säger Vargarnas lagledare Peter Jansson till Sportbladet.

Lejonens stjärna Nicki Pedersen sågades samtidigt av sin egen lagledare:

– Han gjorde bort sig.

Rekordpubliken i Norrköping, 7 472 åskådare, fick efter en tung inledning jubla. Om och om igen.

I de fem första heaten hade Vargarna drabbats av flera fall och avåkningar. Kim Nilsson råkade ut för en vådlig vurpa när han fick snurr på cykeln i en liten grop. Nilsson tog sig för armbågen när han stegade av banan och tvingades stå över flera heat.

Allt vände

Men väl framme i femte heatet vände allt för Vargarna när Adam Shields och Tai Woffinden ordnade en femetta.

Adam Skornicki och Scott Nicholls spädde på med ytterligare en genom att vända ett hotande nederlag till ännu en dubbelseger. Skornicki bjöd där på en mäktig omkörning av Nicki Pedersen. Och så fortsatte det.

– Heat 5, 6, och 7 var riktiga skitheat. Det ska inte få hända. Vi visste att David (Ruud) inte kan åka här. Men Mikael Max och Nicki Pedersen är underkända. Det är för jävla dåligt, rasar Lejonens lagledare Anders Fröjd.

Överskattade sin kapacitet

Nicki Pedersens katastrofala afton summerade Fröjd så här:

– Nicki vann ju det första heatet. Sedan ändrade han inställningarna på cykeln. Han gjorde bort sig och överskattade sin kapacitet.

– Och Mikael Max gjorde sin sämsta match sedan han kom till Lejonen.

I Vargarna var situationen den rakt motsatta. Laget visade upp en imponerande jämnhet. Exempelvis så skrapade den sjätte bäste poängplockaren Krzysztof Kasprzak ihop fem pinnar.

Nu återstår att se om de regerande svenska mästarna orkar vända på steken hemma i Gislaved i morgon kväll. I snitt har man vunnit på Axelent Arena med 53–43 den här säsongen.

FOTNOT: Det tidigare publikrekordet i Norrköping var från 1976 och drygt 1 000 personer färre.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN