”Vi fick ett tekniskt problem”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kenneth Hansen femma i Frankrike

Foto: hansen-motorsport.se

Kenneth Hansen hade hoppats på att ta tillbaka EM-ledningen.

Det blev en femteplats.

– Vi fick ett tekniskt problem, säger han.

Svensken som jagar sitt 15:e EM-guld hade stora förhoppningar inför EM i rallycross och Frankrikes deltävling. Men drömmen om en seger försvann nästan direkt.

– Vi fick ett tekniskt problem med bilen redan i första heatet och blev tvungna att ge upp, säger Kenneth Hansen i ett pressmeddelande.

– I sviterna från den brutna kvalomgången har jag slitit hela helgen och aldrig fått de bästa förutsättningarna för att kunna nå några topptider.

Bra Hansen-helg

I A-finalen var det norrmannen Ludvig Hunsbedt som dominerade, medan de andra förarna hade problem med sikten eftersom det var väldigt torrt och dammigt. Kenneth Hansen hade aldrig någon större chans på avancemang, men han behåller ändå sin andraplats i EM. Mästerskapet leds av norrmannen Sverre Isachsen ( 51 poäng) som var tvåa i Frankrike, Hansen har 44 poäng och trean Ludvig Hunsbedt har 41. Nästa deltävling körs i Ungern den sista helgen i maj.

För resten av familjen Hansen var helgen en framgång, Timmy var nia i sin premiär av Formel BMW som kördes i Barcelona under F1-helgen och Kevin är i delad ledning av Sydsvenska Kartingserien, han var tvåa i sin deltävling i Jönköping.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport