Annas motor 9/1

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Sainz.

Pole position

1 Carlos Sainz

Den dubble världsmästaren i rally leder nu Dakarrallyt som avgörs i Sydamerika. I dag är det vilodag och inför morgondagens åttonde etapp leder han med elva minuter över VW-kollegan Nasser Al-Attiyah, även på tredjeplatsen är det VW. På fjärde plats återfinns BMW:s Tina Thörner och hennes chaufför Guerlain Chichiret, de har två timmar upp till Sainz.

Målgången är i Buenos Aires den 16 januari.

2 Thomas Berglund

Den sege militären håller i. Han har som målsättning att ta en tiondeplats i Dakar och det ser bra ut. I?går var han åtta, bara 18 minuter efter ledande Cyril Despres. Det gör att han nu är elva i sammandraget.

– Det känns riktigt skönt med en vilodag nu för det har varit två riktigt tunga dagar, hälsar Thomas Berglund på sin hem­sida.

– Nu ska jag gå och bada lite, åka in till stan, gå på internetkafé och kanske på en restaurang. Ta hand om mig själv lite.

3 Patrick Sandell

Skoda satsar vidare på honom och Emil Axelsson. Duon har skrivit ett nytt ettårskontrakt och ska köra den nya serien SWRC (super 2? 000 bilar), det som blir WRCs kungaklass 2011.

Premiären sker i Svenska rallyt om en månad.

4 Flavio Briatore

Han fick rätt, en domstol i Paris har hävt FIA:s avstängning och dessutom får han ungefär 150?000 kronor i skadestånd. Pat Symonds firas också och han får runt 50 000 kronor i ersättning. FIA funderar på att överklaga domen.

5 Travis Pastrana

Han flög 82 meter med en rallybil, det är nytt världsrekord med ungefär 30 meter. Imponerande av den niofaldige guld­medaljören i X-games.

6 Robert Kubica

Gör en Kimi Räikkönen, han satsar på rally. När det är förbud att testa F1 så kör han det klassiska rallyt i Monte Carlo. Han kör en Renault Clio R3 i tävlingen som avgörs den 19–23 januari.

7 Eric Boullier

Han tar över som ny teamchef i Renault efter Bob Bell. Han har tidigare arbetat som teamchef i A1GP och teknisk direktör i DAMS. Målet är att slåss om VM 2011.

8 Ken Block

Ford presenterar amerikanen som ny WRC-förare. Block har vunnit tre medaljer i X-games och är en profil i hemlandet. Han ska köra en Ford Focus i WRC och samtidigt köra en Ford Fiesta i X-games och det amerikanska rallymästerskapet. Men han finns inte med i Svenska rallyt.

9 Razlan Razali

VD för motorstadion i Sepang och han har skrivit ett nytt femårskontrakt med MotoGP. Dessutom ingår det i dealen att minst en malaysisk förare får komma till start i varje klass.

10 Mika Gascoyne

F1-teamen arbetar för att förbjuda de dubbla diffusorerna från och med 2011.

– Jag anser att det vore det enda rätta, säger Lotus Mika Gascoyne till Motorsporttotal.

– Det borde vi göra och jag anser att det är rätt enkelt, bara att skärpa reglerna.

Motorstopp

Luca Manca

Den italienska MC-föraren kraschade svårt efter tio kilo­meter av den sjätte etappen av Dakarrallyt. Han drabbades av skallskador och en hjärnskakning som är så pass allvarlig att han riskerar att drabbas av permanenta skador.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM