Basket

Kvitterat

SPORTBLADET

Vidöppet i NBA-finalen efter storseger för Detroit

San Antonio Spurs såg ut att vara på väg mot en komfortabel titel i den amerikanska NBA-basketen. Sedan hände något. Nu är Detroit Pistons ikapp efter förkrossande 102–71 i fjärde finalmatchen.

San Antonio verkade oslagbara i de första två matcherna i serien, som spelas i bäst av sju. Argentinaren Manu Ginobili och veteranen Tim Duncan dominerade planen och det skulle bli en formalitet att ta hem segern.

Nu är det Detroit som har det mentala övertaget även om serien står och väger på 2–2 i matcher. Förnedrande 102–71 i fjärde matchen var resultatet av att sju spelare i lagmaskinen Pistons samlade tvåsiffriga poängskördar. Och att Spurs verkar ha gått in i väggen: 17 turnovers – när laget blev av med bollen oprovocerat – ska jämföras med bara tre för Pistons.

Då vinner man inga matcher.

– Vi är ett helt annat lag just nu än vi var i de första två matcherna, sade Pistons Chauncey Billups som satte 17 poäng.

Tim Duncans 16 poäng och 16 returer hjälpte inte Spurs – eftersom Duncan bara satte hemska fem av 17 skott, straffar oräknade.

– Jag ser det bara som två dåliga insatser, och om det inte blir bättre är vi riktigt illa ute, sade San Antonios coach Gregg Popovich besviket.

Finalen – hittills...

San Antonio–Detroit 84–69

San Antonio–Detroit 97–76

Detroit–San Antonio 96–79

Detroit–San Antonio 102–71

2–2 i matcher

Söndag 19 juni:Detroit–San Antonio

Tisdag 21 juni: San Antonio–Detroit

Torsdag 23 jun: San Antonio–Detroit

TT-Sportbladet (websport@aftonbladet)

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Basket

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket