Tennis

Johansson till semifinal

SPORTBLADET

”En av mina bästa veckor i livet”

Han kan vinna hela Wimbledon, enligt vännen Tomas Brolin.

Efter Thomas Johanssons kvartsfinalseger mot argentinaren David Nalbandian lär det inte vara någon som tvivlar på fotbollsstjärnans uttalande i Sportbladet.

Svensken vann i tre raka set, 7–6 (7–5), 6–2, 6–2.

– Det här har varit en av mina bästa veckor i livet. Det är härligt att vara i semifinal i Wimbledon, säger Thomas Johansson till TT.

Thomas Johansson.
Thomas Johansson.

Thomas Johansson tog kommandot direkt, ledde första set med 3–1 och hade tre breakbollar, men Nalbandian kom tillbaka och tvingade fram ett tiebreak.

Där var det hela tiden fördel svensken – och på sin fjärde setboll kunde Johansson avgöra.

I andra set fortsatte Johansson spela bra, mot en allt mer frustrerad Nalbandian. Han bröt Nalbandians serve direkt och vann setet utan större problem med 6–2.

Argentinaren chockstartade tredje set och bröt Johanssons serve direkt.

Thomas Johansson bröt dock tillbaka omgående och fixade sedan 3–1, efter att ha legat under i gamet med 40–0. Svensken höll sedan sin serve matchen ut – och lyckades bryta ännu en gång.

– Den här segern bevisar att jag spelat väldigt bra tennis just nu. Jag har bara tappat ett set hittills i turneringen, så bra som det känns nu...det var väldigt länge sedan.

I semifinalen på fredag ställs Thomas Johansson mot amerikanen Andy Roddick, rankad fyra i världen.

Roddick besegrade i sin semifinal Sebastien Grosjean, Frankrike, med 3–2 i set, 3–6, 6–2, 6–1, 3–6, 6–3.

Roddick och Johansson har mötts två gånger tidigare i karriären, båda har slutat med amerikansk seger. Bland annat ställdes de båda mot varandra i andra omgången i Wimbledon 2001. Då vann Roddick med 3–1 i set efter att två av seten slutat med tiebreak-seger för Roddick.

– Det har varit tuffa matcher. Hans serve är ju något av en hästspark och från baslinjen har han en jäkligt bra forehand. Viktigast för mig blir att serva bra och peta över så många returer som möjligt, säger Thomas Johansson till TT.

Svenskar som nått minst semifinal

Följande svenska tennisspelare har nått semifinal eller längre i Wimbledon:

Johan D Lundin (johan.lundin@aftonbladet.se)

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis