Timrå bröt trenden i Leksand

SPORTBLADET

Vände 0-1 till 2-1

Leksand

Efter fem raka förluster vann Timrå borta mot Leksand, 2-1. Frans Nielsen avgjorde matchen i spel fyra mot fem.

- Skönt att vi kunde plocka fram det lilla extra. Detta kommer att stärka oss och nu hoppas jag vi slipper vänta fem matcher till innan nästa seger kommer, sade Timrås tränare Kent Johansson efter matchen.

Det märktes tydligt att det var två lag som var i behov av poäng och påfyllnad av självförtroende som möttes i Ejendals Arena som för första gången inte var fullsatt. Första perioden var dålig, men Kent Johansson var nöjd.

- Vi började bättre än vi brukar göra, tidigare har vi blivit för stillastående, sade han.

Första målet brukar vara mycket viktigt i matcher av kriskaraktär. Leksand gjorde målet i slutet av andra perioden när Mattias Hedlund frispelades och hade öppet mål. Innan målet hade Leksand misslyckats att göra mål trots två spelare mer på isen i nästan en minut.

Psykologiska mål

När Timrå fick chansen att spela fem mot tre i slutminuten av andra perioden tvingades utmärkte Johan Backlund i hemmamålet kapitulera, bara 16 sekunder före periodpausen. Ett psykologiskt mycket viktigt mål.

Lika psykologiskt var segermålet, då hade Leksand en spelare mer på isen och jagade ledning. Men Frans Nielsen snappade upp ett felpass i Timråzonen och fri med Backlund lade han in pucken efter isen. Leksand försökte kvittera, men var trubbigt i sitt anfallsspel.

Lång skadelista

Dalalaget har nu en poäng efter sju matcher. Förutom större siffror i förlustkolumnen blir det också fler spelare på skadelistan, senast i raden att få dystert besked är backen Kimmo Lotvonen som blir borta flera veckor. Både tränaren "Pirro" Alexandersson och sportchefen Anders "Masken" Carlsson hade mycket lätt att hålla sig för skratt.

- Ska vi hämta in nya spelare måste det vara någon som kan gå in och förstärka direkt. Hittar vi någon spelare innan transferfönstret stänger så kommer vi att plocka hit den. Men det finns elva lag till som tittar efter förstärkningar och marknaden är inte stor just nu, sade Carlsson efter matchen.

Tränare Alexandersson hade inte många spelare han kunde vara nöjd med förutom Johan Backlund i målet.

- Vi fuskade i många situationer och var för tröga. Det märks att många spelare har dåligt självförtroende och det blir inte bättre av att vi har några tunga pjäser borta, sade han och suckade.

Sveriges förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson såg matchen på plats för att studera spelare inför Karjala Cup. Han gav Timrås Sanny Lindström godkänt och satte också plus för juniorerna Petter Ullman i Leksand och Anton Strålman i Timrå. Båda är aktuella för juniorlandslaget.

Sune Karlsson/TT