Festen kom av sig i Leksand

SPORTBLADET

Fjärde raka förlusten

Leksand

Ny hall och fullsatt. Men festen kom av sig i Leksand sedan gästande Linköping vann med 4-3. Linköping är därmed obesegrat, Leksand fortfarande utan poäng.

- Det är synd att säga att det pekar uppåt efter fyra förluster, men den här trenden ska vi bryta, sade Leksands lagkapten Niklas Persson efter matchen.

Första matchen i nya Ejendals Arena och hemmaspelarna verkade rejält tagna av stundens allvar. Först efter två mål av Linköping, Jussi Tarvainen blev premiärskytt, vaknade hemmaspelarna till och började att ta för sig.

Tama Leksand blev tuffa Leksand och spelmässigt avslutades den första perioden relativt jämnt, även om bortaledningen var rättvis.

- Vi visste att matchen skulle bli svår, att Linköping skulle spela på våra misstag. Med fullsatt hall och tre raka förluster är det svårt med taktik, så vi lade det lite åt sidan och peppade på spelarna rejält i stället. Kämpatagen var det inget fel på, sade Leksands tränare "Pirro" Alexandersson.

Andra perioden bäst

Andra perioden blev matchens bästa. Båda lagen skapade rejält med målchanser, men på grund av mycket bra målvaktsspel av Tomas Duba i hemmamålet och Fredrik Norrena i LHC-målet blev det bara ett mål för vardera lag.

- Norrena var bra, men ibland lite väl våghalsig. Men samtidigt måste han precis som alla andra kreativa spelare i laget få spela sitt spel. Men jag är inte bara nöjd med honom, hela laget gjorde en bra insats. Vi har en härlig stämning i laget och det är nog lite därför som vi tagit flera knappa segrar, sade LHC-tränaren Roger Melin.

Sett till den perioden syntes det inte att Linköping kom med tre raka segrar och Leksand med tre raka förluster.

Pressade på

Leksand pressade på för kvittering i sista perioden, men hamnade oftast i sarghörnen i LHC-zonen, tack vare stabilt försvarsspel av Linköping.

Linköping skapade sin första riktigt heta chans efter 14 minuter i sista perioden, och då satt också pucken bakom Duba, Tim Eriksson hade sista klubban på pucken, hans andra mål i matchen.

Trots fjärde förlusten på raken var Niklas Persson, Leksands kapten, uppåt när det gällde kommande uppgifter.

- Det är så härligt att se hur alla jobbar och sliter. Vi är ett bra gäng som ska göra detta tillsammans och jag är helt säker på att vi kommer att klara av att vända trenden, sade han.

Sune Karlsson/TT