AIK ångar på mot semi

Publicerad:
Uppdaterad:

Lorendahl matchhjälte mot Järfälla

SLÄPPTE IN SEX... Niclas ”Hulken” Olofsson hade ingen superlyckad dag i Järfällas kasse.
Foto: GUNNAR SEIJBOLD
SLÄPPTE IN SEX... Niclas ”Hulken” Olofsson hade ingen superlyckad dag i Järfällas kasse.

AIK tuffar på mot semifinal.

Även den andra kvartsfinalen mot Järfälla blev jämn och slutade med uddamålsseger (6–5).

– Det känns som de spelar på topp och vi på 25 procent av vad vi kan. Ändå vinner vi, säger matchhjälten Henrik Lorendahl till sportbladet.se.

I onsdags vann AIK hemma i Solnahallen med 2–1 i en mycket tillknäppt match i första SM-kvartsfinalen i innebandy.

Då var Järfällas landslagsmålvakt Niclas ”Hulken” Olofsson lysande.

Under returmötet i Järfälla Ishall, 6–5 till AIK, var han, trots ett antal klassräddningar, mer än mänsklig. Tre skott utifrån såg billiga ut.

Framförallt backen Henrik Lorendahls avgörande 6–5 med nio minuter kvar.

– En fösare. Jag skulle lägga den på mål eftersom jag såg Conny stå där framför, säger Lorendahl om segermålet.

Conny Vesterlunds småelaka spel var säkert en bidragande orsak till Olofssons missar. Även om målvakten inte ville erkänna det efter matchen. Vesterlund var på sitt allra bästa humör och rappade Olofsson så han blev liggandes vid fyra olika tillfällen.

– Inget var direkt med flit. Det är som det ska vara i ett slutspel, menar Vesterlund.

– Det verkade som deras taktik var att slå sönder mig. Tyvärr lyckades det. Jag fick lite smällar här och var. Connys beteende är bara pinsamt, säger Niclas Olofsson.

Conny Vesterlund fick alla AIK:s nio utvisningsminuter men tyckte inte att han spelade speciellt ojust.

– Han får säga vad han vill. Det är ett givande och tagande hela tiden. Ger han själv ska han inte gnälla om han får lite smällar heller. Samtidigt vet vi att om vi får honom i obalans så går lätta bollar in, säger Vesterlund.

Järfälla ledde annars länge och hade både 3–1 och 5–4. Måltjuven Mats Egnell, tre mål, var pigg tillsammans med spelgeniet Fredrik Djurling. I deras kedja återfanns för kvällen duktige Joakim Nothén istället för landslagsspelaren Joakim Lindström.

– Nothén var jättebra när Lindström var skadad och ger speed till kedjan och därför ville jag ge honom chansen. Jag tycker även Lindström gjorde ett bra jobb i det tysta i andrakedjan, säger Järfällatränaren Jonas Schmidt.

AIK hade stora bekymmer att hitta rätt kedjeformationer och bänkade reservalternativet i förstalinan Erik Bjerlestam till förmån för Patrik Edgren när det började hetta till. Edgrens plats i andrakedjan togs då av Stefan Norling.

Den snabba vändningen, från 4–5 till 6–5, i mitten av slutperioden blev nyckeln till AIK-segern. Ledningsmålet kom bara 23 sekunder efter Andreas Fröbergs kvittering. Anmärkningsvärt var att alla bortalagets mål gjordes av olika målskyttar.

AIK:s jämnhet och rutin har nu givit dem 2–0 i matcher. Snopet för Järfälla som varit nära båda gångerna.

– Järfälla spelar riktigt, riktigt tråkigt. De är egentligen underlägsna oss i allt. Riktigt skönt att vinna, säger Vesterlund som ser fram mot nästa match på fredag i Solnahallen:

– Vi tar det här i tre raka, avslutar han.

Sebastian Nurmi (websport@aftonbladet.se)

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN