Doldisar gav HV71 segern

SPORTBLADET

Karlsson och Ersberg sänkte Mora

Jönköping

Två doldisar ordnade HV:s 4-0-seger mot Mora i elitseriehockeyn.

Jens Karlsson gjorde två mål och reservmålvakten Erik Ersberg höll nollan i sin hemmadebut.

- Lite stora siffror kanske, men vi behöver inte be om ursäkt för segern, sade Jens Karlsson.

4-0 låter som en odiskutabel seger, men Mora skapade faktiskt fler bra lägen än HV71. Gästerna vann skotten med 32-25, men HV-målvakten Erik Ersberg tog alla 32 och hade en rolig eftermiddag. Detta var Ersbergs andra elitseriematch, den första var mot Djurgården i Globen.

- Roligt att få spela på hemmaplan inför den här härliga publiken. Roligt att vi vann också, och väldigt roligt att få hålla nollan, sade Ersberg.

- Man vill ju alltid hålla nollan, men ofta trillar det in någon puck. Mora tryckte på bra på slutet, men det gick ju bra.

HV:s power play har inte alls varit bra tidigare i höst, men på lördagen blev det tre mål i numerärt överläge.

- De sista matcherna har det faktiskt sett bättre ut i power play, vi har skärpt till oss lite. Vi ska inte ha tio olika varianter och göra dem varsin gång, utan hellre en variant som vi gör tio gånger, förklarade HV-tränaren Pär Mårts.

Två av HV:s tre mål i numerärt överläge gjorde Jens Karlsson.

- Det kanske inte är min viktigaste uppgift att göra mål, men det är väldigt skönt att göra ett par stycken varje säsong. Det här var ju mina första på hemmaplan för HV också, sade Jens Karlsson, den tidigare Frölundaspelaren som tidigare som bäst har gjort sex mål under en elitseriesäsong.

Matchen var jämn i första perioden, men när HV drog upp farten i andra hängde inte Mora med. Några utvisningar förstörde lördagseftermiddagen för masarna.

- Det var inga "bra" utvisningar vi tog när HV gjorde fick göra mål i power play. Den första var i mittzon, på den andra var vi två mot en i hörnet och den tredje var vår målvakt som åkte ut, sade en besviken Pär Djoos, andretränare i Mora.

HV avgjorde matchen med 3-0 efter två perioder. Sista perioden blev mest transportsträcka för hemmalaget, medan Mora fortsatte trumma på. Gästerna fick en hel del lägen att åtminstone spräcka Erik Ersbergs nolla, men 23-åringen från Sala tog allt och blev välförtjänt utsedd till matchens lirare.

Staffan Runemo/TT