Okänd svensk kvalade in till British Open

Publicerad:
Uppdaterad:

Oscar Floréns sköna skräll

Hört talas om Oscar Florén? Den 21-årige amatören kvalade på söndagen sensationellt in till British Open. Den unge göteborgaren blev trea på sin kvalbana, vilket innebar en biljett till den 134:e upplagan av British Open.

384 spelare deltog i helgen i Local Final Qualification som spelades på fyra skotska links-banor. 96 spelare återfanns på varje bana och de tre bästa på varje kunde kvittera ut en biljett till St Andrews.

Många svenskar hade chansen efter förstarundan på lördagen men det var bara doldisen Oscar Florén som lyckades ta sig hela vägen.

Florén svarade på söndagen för en strålande 65-rond och slutade på 133 slag totalt. Norrmannen Lars Brovold spelade fantastisk golf på samma bana (66–64) och vann kvalet.

Ingen av de övriga svenskarna var riktigt nära att kvala in till årets tredje major. Bland dem som missade sista chansen fanns Per-Ulrik Johansson, som var fyra slag ifrån en British Open-plats. Sex svenska deltagare finns nu med när British Open inleds på torsdag. Dessa är Oscar Florén, Joakim Haeggman och Peter Hanson (direktkvalificerade), Daniel Chopra och Wilhelm Schauman (klara via USA-kval) och Patrik Sjöland (Europakvalet).

TT-Sportbladet (websport@aftonbladet.se)

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN