Sörenstam straffad för regelbrott

SPORTBLADET

Havre de Grace, Maryland (TT-Reuters-AFP)

Världsettan Annika Sörenstam fick plikta två slag på den tredje rundan av LPGA-mästerskapen i golf och ligger bara 23:a inför sista dagen.

– Det har man inte råd med i en majortävling, erkände Sörenstam efteråt.

Foto: Tappade tätkänningen. Annika Sörenstam gick runt på 75 slag, tre över par, på den tredje dagen av LPGA-mästerskapen.

Svenskan har totalt 215 slag och är sex slag efter ledarduon Pat Hurst, USA, och Ai Miyazato, Japan som har 209 slag. Förhoppningarna om en historisk fjärde raka seger i LPGA-mästerskapen är nu låga för Sörenstam.

Annars såg det bra ut när Sörenstam gjorde birdie på första hålet. Då var hon bara två slag från täten. Men så kom den oförklarliga regelmissen på det långa andra.

Efter utslaget plockade hon bort lite skräp som låg vid bollen mitt på fairway, något som inte är tillåtet om det förbättrar bollens läge.

– Karrie (Webb) sa åt mig att jag inte kunde göra det men jag tyckte att det såg ut som om någon hade tagit en tova och bara tryckt ner den. Den var helt lös, sade Sörenstam.

Sörenstam lade tillbaka det hon plockat upp men då var det för sent. Två pliktslag blev straffet.

– Det var helt fel mitt fel och jag försökte glömma det och det hade inget att göra med mitt resultat. Jag slog en del förskräckliga slag och fick ingen tur.

Förutom de sju slagen på andra hålet blev det fyra bogeys och två birdies till för totalt 75 slag, tre över par. En tuff uppgift väntar nu Sörenstam.

– Jag kommer ändå att ge allt i morgon (söndag).

Av övriga svenskor är Nina Reis delad 28:a, ett slag bakom Sörenstam. Mikaela Parmlid ligger 34:a på 217, Liselotte Neumann och Maria Hjorth är delade 40:e med 218 slag och Carin Koch 63:a med totalt 221 slag.

TT-Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf