Pejas tunga OS-sorti

SPORTBLADET

Medaljdrömmarna i kras för de svenska curlingherrarna

Foto: NEEEEJ Peja Lindholm inser att slaget om OS-medaljerna är över. Söndagens förlust mot Tyskland var de blågula curlingherrarnas fjärde raka nederlag i Pinerolo.

PINEROLO

Drömmarna om medalj försvann för Peja Lindholm på söndagen.

Det svenska laget förlorade mot Tyskland och Schweiz samtidigt som Kanada planenligt besegrade Nya Zeeland. Därmed har de svenska curlingherrarna ingen chans till avancemang.

Äventyret i Turin kan ha varit Pejas sista OS.

För skippern Peja Lindholm, med tre VM- och två EM-guld, är en OS-medalj den enda som saknades i samlingen. I Salt Lake City förlorade man matchen mot bronset mot Norge och curlingherrarna sågs inför OS som ett stort svenskt OS-hopp.

I söndagens tidiga möte med Tyskland gick svenskarna upp i ledning i 3-1-ledning, men raset kom i den sjätte omgången. Efter ett par svenskar missar så kunde Tyskland ta fyra poäng i omgången, vilket är mycket ovanligt.

Senare på kvällen förlorade Sverige även sin sista gruppspelsmatch mot Schweiz med 8-3 efter ett mindre ras i slutet av matchen. Samtidigt vann Kanada med 9-1 mot Nya Zeeland och därmed krossades lag Peja Lindholms medaljdrömmar slutgiltigt.

Sportbladet.se-TT