Anja, curlingtjejerna, Björn Lind eller ishockeylagen...

SPORTBLADET

Det är många om budet när läsarna ska värdera OS-medaljer

Går det överhuvudtaget att värdera om guld, silver eller brons är mest värdefullt? Måste man inte ta hänsyn till individen som gör prestationen och i vilken situation det händer?

Och hur kan man rangordna olika idrottsgrenar?

Är fysisk prestation mera ärofyllt än taktisk skicklighet och stort psyke? Det är många frågor som läsarna besvarar med självklar övertygelse, antingen det gäller att framhålla den egna favoritsporten eller att häckla idsrottsgrenar man ogillar. Här följer ett urval läsarkommentarer:

Grattis Anna Ottosson som så många gånger har åkt bra men inte riktigt räckt till! Det finns ingen jag blir så glad för som dig när du nu äntligen har fått din medalj i ett mästerskap. Fortsätt ytterligare några år för du är en Enorm åkare som jag alltid tycker är kul att se i backen!!

av Mats

1. Anja, slalom 2. Lind, sprint 3. Curling damer 4.Herrstafett sprint 5. Damstafett sprint 6.Olofsson, skidskytte 7.Herrar skidstafett 8. Anja P. störtlopp 9. Anna O., storslalom 10. Fredriksson, herrsprint 11. Anja P., alpin komb. 12. Damhockeyn. Bollibompa

Helt klart blir de en skidåkare som Anna Ottosson, hon åkte suveränt bra och är värd en medalj =) Ett stort grattis till henne!

Sverige har spelat mycket bra i OS och lyckats ta många guld! Mackan

8-4 till svenska tjejerna! (Antalet vunna medaljer) Tinka

1. Damsprintstafett: De hade egentligen ingen möjlighet att vinna, konkurrensen var för hård.

2. Herrsprinten: Björn Lind var inte nära att förlora, total utklassning.

3. Damslalom: Ja, Anja, Anja.

Jag sparar dock den egentliga ettan till hockeyherrarna, som ska återupprätta vår stolthet. Ragnhage

Hur mesigt det än låter, Curling-guldet var det härligaste! Så, nu har jag sagt det! Daniel

Björn Lind. Han tar 2 guldmedaljer och det är den största bragden... Dopek

Jag tycker alla svenskar har gjort kanonbra insatser, Anja, Damkronorna, Björn Lind men vilka störtsköna tjejer i curlingen, de har skapat en "ny" tv-sport, att curling kan vara så spännande!!!! Dom rockar fett med eller utan Hammerfall..... Bengan

Björn Morian