Örebro vann seriefinalen

SPORTBLADET

Fortfarande obesegrat i superettan

Örebro vann den tidiga seriefinalen i superettan hemma mot Ljungskile med 1–0.

– En skön seger. Vi har ett bättre lag än i fjol och det som talar för oss är att vi är mer noggranna och har lärt oss av fjolårets misstag, sade Örebros Fredrik Nordback.

Trelleborg är liksom Örebro obesegrat efter sex omgångar. Trelleborg vann på söndagen hemma mot Umeå med 3–0.

Både Örebro och Ljungskile var obesegrade efter sex omgångar innan söndagens seriefinal på Behrns Arena i Örebro. Efter 90 minuter är bara Örebros nolla i förlustkolumn kvar. Redan efter knappa elva minuters spel gjorde Tomas Andersson Örebros segermål efter ett inlägg från Lars Larsen.

Örebro var det bättre laget sett till matchen som helhet och speciellt i första halvlek visade hemmalaget upp ett bra passningsspel med Lars Larsen som regissör. Nicklas Svensson i Ljungskiles mål var främsta orsaken till att hemmalaget bara gjorde ett mål. Svensson spelade stabilt och säkert både innanför och utanför sitt straffområde och avvärjde många framstötar från hemmalaget. Matchen sågs av 5859 åskådare, omgångens bästa publiksiffra.

Obesegrade

Örebro var bara tappat två poäng på sex omgångar och lagets målsättning att komma tillbaka till allsvenskan lever i allra högsta grad.

– Det som talar för att vi ska kunna hålla en hög nivå under hela säsongen är att vi har större konkurrens om platserna i laget än i fjol. Då gjorde vi också en del misstag men vi har lärt oss av dessa, sade Nordback.

Trelleborg avancerade till andra plats i tabellen via 3–0 hemma mot Umeå. Trelleborg hade ett rejält grepp om matchen – 29 skott mot mål och 15 på mål – men det dröjde nästan en timmes spel innan det första i mål kom, inprickat av Emil Mårtensson. Precis som Örebro är Trelleborg obesegrat.

Förlust för Sundsvall

För ex-allsvenska GIF Sundsvall fortsätter motgångarna. Efter förlusten borta mot Assyriska finns Sundsvall på kvalplats med bara fyra poäng efter sex omgångar, endast målskillnaden håller Sundsvall över nedflyttningsstrecket. Pierre Bengtsson gjorde Assyriskas segermål, hans första för säsongen. Matchen innehöll inte speciellt många målchanser men det hettade till rejält flera gånger ute på planen.

IFK Norrköping vann hemma mot Falkenberg med 2–0, och avancerar i tabellen efter en trög start. Norrköping har två segrar och en oavgjord på de tre senaste matcherna. Stefan Thordarsson och inhopparen Grant Igesund gjorde Norrköpings mål.

Väsby skrällde i veckan i cupen mot MalmöFF. Då som nu var Tamba Yarjah målskytt, men den här gången räckte det bara till oavgjort (1–1) hemma mot Landskrona.

Mjällby tog avancerade i tabellen efter lagets första seger för säsongen, 2–0 borta mot Jönköping Södra. Mjällby hade förutom de båda målen två träffar i Jönköpings målställning.

Åtvidaberg vann borta mot Brommapojkarna med 1–0, Imad Shhadeh gjorde matchens enda mål fem minuter in i andra halvlek.

Qviding är enda lag i superettan utan seger efter sex omgångar. Gästande Degerfors gjorde två snabba mål i mitten av andra halvlek vilka avgjorde matchen, som slutade 1–2.

Sune Karlsson/TT