Golf

Klar för US Open

SPORTBLADET

Calle Pettersson fjärde svensken att kvala in

Columbus

Carl Pettersson sällade sig natten till tisdagen till den lilla skaran svenska golfare som kvalat in till årets andra major, USOpen på Pinehurst i North Carolina nästa vecka.

Pettersson deltog i kvaltävlingen i Westerville, Ohio. John Ogily vann på 131 slag, 13 under par.

Pettersson tillhörde en grupp som gjorde 136 slag och därmed kvalificerade sig. Däremot missade både Fredrik Jacobson och Jesper Parnevik. Jacobson, med 138 slag, blev andrareserv. Parnevik stannade på 144 slag.

I måndagens Europakval i England var Peter Hedblom, Peter Hanson och Robert Karlsson bland de nio som gick vidare till USOpen.

Trion var bland de nio som gick vidare från kvaltävlingen i engelska Walton-on-the-Hill på måndagen.

I kvaltävlingen slogs 53 spelare om nio platser till USOpen på Pinehurst i North Carolina den 16-19 juni. 72 spelare är klara och de återstående 84 platserna bestäms efter kvalspel 6-7 juni på femton banor.

Hedblom gick två över par, 74 slag, på förmiddagens runda men en fenomenal avslutning på andra rundan innebar 65 slag och totalt 139 slag. På de fyra sista hålen på klubbens nya bana gjorde han en eagle och tre birdies.

– Det var en konstig dag för mig. Jag behövde 38 puttar på den gamla banan i morse och sen spelade jag de sista fyra hålen fem under par på eftermiddagen, sade 35-åringen från Gävle.

Hanson, som spelar för Bokskogen, tog sin första seger på Europatouren i Spanien i april och är uppenbarligen i bra form nu också.

– Det här är mitt första försök att kvala in till USOpen, sade han.

– Jag är redan klar för British Open och jag vill spela fler majors. Jag har också som mål att komma in bland de 100 bästa på världsrankingen, jag är 110:a nu.

Sportbladet-TT-AFP

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Golf

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf