Annika Sörenstam på väg mot seger

Publicerad:
Uppdaterad:

Leder med fem slag inför sista rundan

Havre de Grace, Maryland

Annika Sörenstam är nu nära att vinna sin andra raka majortävling - och därmed vara halvvägs mot sitt drömmål.

Tack vare lördagens 69-rond leder hon LPGA-mästerskapen med fem slag inför avslutningsronden.

Mycket väntan, mycket varmt - men också mycket bra spel.

Så kan den tredje ronden på Bulle Rock-banan utanför Baltimore sammanfattas.

Annika Sörenstam gick ut i ledarbollen med Laura Davies och när de 18 hålen var spelade - efter dryga 4,5 timmar (längre än en vanlig fyrboll för amatörgolfare) - så ledde Sörenstam med fem slag före sydkoreanskan Young Kim, och gick dessutom runt på under 70 slag för 14:e tävlingen i rad.

Närmare målet

Det stora målet att ta hem en Grand slam, samtliga fyra majortävlingar på samma säsong, lär komma ett steg närmare i och med söndagen.

- Ta det lite lugnt nu, det är fortfarande lång väg kvar, säger hon.

- Det är lite nervöst, jag har väntat på det här jättelänge. Men jag älskar att vara i den här situationen, och om någon hade erbjudit mig inför tävlingen att jag skulle få leda med fem slag på lördagen så skulle jag ha tagit det.

Sörenstam har visat upp ett mycket stabilt spel hela veckan, gjort ytterst få misstag och på sitt karaktäristiska sätt gjort samma exakta svingrörelse varje gång.

Trots några missade utslag, halvlyckade inspel och missade kortputtar så har hon aldrig varit riktig hotad - och när konkurrenterna har haft chans att närma sig så har de gjort egna misstag. Laura Davies närmade sig till exempel i resultatlistan under sluthålen, men hamnade i närmast meterhög ruff samtidigt som Sörenstam gjorde en birdie - och ordningen var återställd.

Davies slutade sju slag efter, på delad tredje plats.

- Jag gillar ju utmaningar, och jag är inte rädd att slå vissa slag. Men nu ska jag bara spela mitt egna spel, hålla mig på fairway och träffa greenerna. Och ta en sak i sänder, det är nyckeln, säger Sörenstam.

Spelar instabilt

Om man nu vill hitta något negativt, så är det Sörenstams spel på de långa hålen.

Hon har fortfarande inte lyckats slå en enda birdie på ett par fem-hål under tre dagars spel.

- Normalt är de min styrka, men jag lyckas inte alls på den här banan. Jag spelar instabilt på den. Man kan aldrig ta birdies för givna.

Carin Koch hade också en bra dag, och tack vare en andra halva med fem birdies gick hon runt på 69 slag, är tre under par sammanlagt, och bara fyra slag från andraplatsen.

En dubbelbogey och en bogey på slutet gjorde att Liselotte Neumann tappade lite på täten, men är två slag efter Koch inför slutronden.

Den fjärde svenskan, Mimmi Hjorth, är på 64:e plats med sina sex slag över par.

LPGA-mästerskapen avgörs natten mot måndag svensk tid.

Niclas Johansson/TT

Publicerad: