McVay: ”Belichick har hjälpt mig”

Yngst mot äldst i Super Bowl – en av coacherna slår rekord

Av: Magnus Herbertsson

Publicerad:

Den ena kan bli den yngsta coachen någonsin att vinna Superbowl.

Den andre kan bli den äldsta.

I natt skriver Sean McVay, 33, eller Bill Belichick, 66, historia.

September 2018.

Sean McVay är på väg hem efter fjärde raka segern av NFL-säsongen. Hans Los Angeles Rams har slagit Minnesota Vikings med 38–31 när det plingar till i hans mobil:

"Oj, ni är riktigt explosiva och imponerande och roliga att se på. Grattis - fortsätt så!"

Avsändare: Bill Belichick, New England Patriots legendariske coach.

Sedan dess har coacherna messat med varandra efter varenda match. Nu står de på var sin sida i Superbowl 53 i Atlanta. Och McVay är tacksam för hjälpen han fått till toppen.

Sean McVay
Foto: John Bazemore / TT
Sean McVay

– Att han tar sig tid att gratulera mig, det är coolt. Det är en sak som jag gillar med vår verksamhet, broderskapet mellan coacherna. Trots tuff konkurrens finns det alltid tid att dela med sig av erfarnheter. Jag är fortfarande ung och försöker lära mig saker. Det är sådant som varit till bra hjälp för mig, säger McVay.

Belichick har gott om erfarenheter – nio gånger har han varit i en Superbowl. För McVay är det den första, även som han som 14-åring såg en Superbowl på plats 2000. Då vann Rams matchen – som spelades i Atlanta.

– Jag gick på high school i Atlanta och har massor med vänner här. Atlanta är speciellt för mig med många minnen, erkänner McVay.

Har fotografiskt minne

Just minnet är också en av McVays absoluta styrkor. Han verkar till och med ha fotografiskt minne. I ett antal klipp som blivit virala utmanas han om han minns speciella spel eller anfall i matcherna. Och han briljerar med att komma ihåg precis allt från sina säsonger som assisterande coach i Washington, NFL-säsongerna i Rams eller till och med matcher från highschool.

Frågan är om det kommer skapas nya minnen i natt som han kan minnas i många årtionden?

– Det skulle vara väldigt väldigt speciellt, säger McVay till Fox Sports.

Bara Bill Belichick står i vägen.

Foto: Tony Gutierrez / TT
Bill Belichick
Publicerad:

LÄS VIDARE