Kan tvingas stå över världscupfinalen på hemmaplan

avDaniel Sörensen

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han missar världscuptävlingen i Bordeaux i helgen.

Nu berättar Peder Fredricson att även världscupfinalen i Göteborg är i fara.

– Om jag kommer med vet jag inte om jag rider eller inte, säger han till SVT Sport.

Peder Fredricson har plockat 40 världscuppoäng hittills den här säsongen. För att ta sig till finalen räcker det oftast med 38.

Men den svenske ryttaren känner sig inte säker på att han får en finalplats – han missar nämligen helgens tävlingar i Bordeaux, och således även chansen att plocka de sista poängen inför finalen i Göteborg.

– Nej, det är inte alls säkert att man kommer med på 40 poäng. Sedan vet jag inte hur det skulle bli om jag kommer med till världscupfinalen, om jag rider eller inte. Det får jag ta ställning till då, säger han i en intervju med SVT Sport.

”Behöver mer vila än jag trott”

Hans äldre hästar – Christian K, Hansson WL, All In och Catch Me Not S – behöver längre vila än vad som var planerat från början. De är visserligen i träning allihopa, men Fredricson är ändå osäker på om de hinner komma tillbaka inför världscupfinalen på hemmaplan.

– De äldre hästarna är inte riktigt där jag hoppats, de har en lång säsong bakom sig och behöver mer vila än jag hade trott. Allt hänger inte på mig utan jag måste ta hänsyn till hästarnas form, säger han.

Hästen Christian K är den som ska vara närmast en återkomst på tävlingsbanorna – en start ska vara två veckor bort för honom.

I väntan på de äldre hästarna tävlar Fredricson med sina yngre hästar; Crusader Ice och Kirlo van den Bosrand. Douglas Lindelöws förra mästerskapshäst Zacramento finns också att tillgå. Ekipaget gjorde sin första tävling ihop förra helgen. Däremot kommer inte Zacramento att vara ett alternativ inför världscupfinalen.

ARTIKELN HANDLAR OM