Svenskorna långt från täten i Åre

avJacob Larsson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

ÅRE. Varmt och blåsigt.

Det passade Viktoria Rebensburg bäst, som ligger etta efter första åket.

Frida Hansdotter är bästa svenska på en tolfte plats.

– Det är bumpigt och det slår under fötterna, säger 33-åringen.

I plusgrader, med starka vindar och återkommande regn hade arrangörerna gjort sitt bästa för att få torsdagens storslalombana i åkbart skick.

För de svenska medaljhoppen Sara Hector och Frida Hansdotter gick det... helt okej i det första åket. Men någon riktig tätkänning har duon inte, och måste köra upp sig rejält för att överhuvudtaget kunna nosa på medaljer i det andra åket.

”Kändes inte som det brukar”

– Det gick väldigt sakta. Jag tror aldrig att jag har åkt storslalom när det gått såhär långsamt. Rent tekniskt gör jag ett bra åk, men vinden bromsade upp jättemycket, säger Hector till Sportbladet, och Frida Hansdotter var inne på samma sak.

– Det är bumpigt och det slår under fötterna. Man får parera, men de har gjort det bästa de kan göra med banan, säger hon och utvecklar upplevelsen.

– Man hade som inte farten. Det kändes inte som det brukar göra. Men det är en okej placering och det är bara att jobba därifrån. Det är bara ut och köra, jag ligger bra till och så kanske jag kan klättra någon placering. Vi får se.

Sara Hector:

– Det blir orättvist om det blåser byigt. Det går liksom inte att ta ikapp något. Men jag vet inte om jag fick mer motvind än någon annan.

Hansdotter bästa svensk

Frida Hansdotter är, på en tolfte plats, bästa svenska efter det första åket, men har 1.87 upp till ledande Viktoria Rebensburg, storslalomspecialist från Tyskland.

Sara Hector ligger på plats 15, ytterligare 19 hundradelar från tyskan.

På andra plats ligger slovakiskan Petra Vlhova, som haft en fin säsong så långt med flera pallplatser i världscupen. Den kanske största förhandsfavoriten, Mikaela Shiffrin, ligger på fjärde plats.

Klockan 17.45 startar det andra åket.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Sara Hector
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM