Tre idrottsprofiler bland årets sommarpratare

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Frida Hansdotter

Sveriges Radio har presenterat årets sommarpratare.

Bland dessa hittar vi idrottsprofiler som Frida Hansdotter, Peder Fredricson och Arne Ljungqvist.

– Jag ska berätta hur man vinner ett OS-guld, säger Handotter till Sveriges Radio.

Sverige Radio har offentliggjort namnen på de som får äran att sommarprata i Sommar P1.

För de idrottsintresserade kan det vara läge att skriva in en markering på följande datum i kalendern: 9, 19 och 25 juli.

Då är det nämligen dags för Arne Ljungqvist, 87, Peder Fredricson, 46, och Frida Hansdotter, 32, att tala inför svenska folket.

Den förstnämnde har mest gjort sig känd för att vara en internationellt erkänd och respekterad dopningsjägare och är före detta vice ordförande i antidopningsorganisationen Wada.

– Jag kommer att berätta om en ovanlig resa på idrottens bakgårdar mot ett mål som fick stor politisk betydelse, en världsidrott fri från fusk med prestationshöjande droger, säger Ljungqvist.

Två OS-medaljörer

Tio dagar senare är det dags för hästhopparen Peder Fredricsson att luta sig fram mot mikrofonen där man får anta att han kommer ta upp sitt OS-silver från Rio 2016 och kanske det faktum att han tagit hem Jerringpriset två år i rad.

Kort därpå, den 25 juli, är det dags för den nyblivne OS-mästaren Frida Hansdotter – som givetvis kommer prata en del om slalomtävlingen i Pyeongchang där hon tog guld och besegrade förhandsfavoriten Mikaela Shiffrin.

– I mitt Sommarprat får ni följa med från Klackbergsbacken i Norberg till de största tävlingarna i världen. Jag berättar hur man vinner ett OS-guld, hur jag ser på livets härliga utmaningar och om glädje och sorg i mitt liv, säger Hansdotter.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE