Lagergren tog första segern på Europatouren

SPORTBLADET

Dränkt i bubbel stod Joakim Lagergren där till slut – som segrare på Europatouren i golf.
– Jag har väntat på det här hela karriären, sade 26-åringen efter att ha vunnit särspelet om titeln på Sicilien.

Kollegorna Jens Dantorp och Johan Carlsson höll i flaskorna medan Jens Fahrbring filmade.
Joakim Lagergren hade just sänkt birdie-putten på det första särspelshålet, knutit näven och pustat ut. Äntligen hade han vunnit sin första titel på Europatouren.
Den 26-årige Stockholmsgolfaren fick göra segerintervjun blöt och kladdig – men det kunde han ta.
– Jag är så lättad och så glad. Jag kan inte beskriva det i ord. Jag har väntat så länge och fajtats så hårt för att ta mig hit. Det känns fantastiskt, sade han i Viasat.

Andra chansen

I januari förra året föll Lagergren i särspel i Qatar Open. När han fick sin andra chans gick det bättre.
Svensken gick i mål på 16 slag under banans par efter fyra rundor – vilket gav en titelduell mot Mike Lorenzo-Vera. När fransmannen missade sitt inspel från ruffen slog Lagergren upp sig till en bra möjlighet – som han tog vara på.
– Jag har missat knappt några gånger och det känns verkligen bra att komma över det här hindret. Nu är det bara att rocka på härifrån, sade han.

"Lugn hela dagen"

Lagergren var två slag bakom Lorenzo-Vera när han inledde slutrundan men gick förbi och skaffade sig en tvåslagsledning efter fyra birdie under de första nio hålen. En bogey på det 14:e hålet och en missad utmärkt birdie-chans på det 15:e spetsade till avslutningen. Lorenzo-Vega gjorde birdie på det 17:e hålet och ordnade särspel.
– Jag kände mig lugn hela dagen och spelade bra även sista nio. Jag hade kontroll på spelet. Det var bara det att jag inte fick i puttarna, sade han.
Fahrbring slutade på delad 20:e plats, Dantorp blev 48:a och Pontus Widegren 70:e man. Carlsson missade kvalgränsen och fick inte spela i helgen.

Foto: Getty Images
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM