Föräldrarna: Verkar ha varit en föraning

SPORTBLADET

"Vi insåg aldrig vad målningen handlade om"

Foto: June Steenkamp.

Reeva Steenkamp sköts ihjäl av pojkvännen Oscar Pistorius.

I en dokumentär menar nu Reevas föräldrar att hon kan ha föranat det – och visat det genom tavlor hon målat när hon var 14 år gammal.

– Det verkar nästan som en föraning, säger mamman June Steenkamp i dokumentären enligt Daily Mirror.

Natten till Alla hjärtans dags, den 14 februari, tidigare i år sköts Reeva Steenkamp ihjäl av pojkvännen, tillika sprinterstjärnan, Oscar Pistorius. Och i en dokumentär betitlad "Why did Oscar Pistorius kill our daugther?" (Varför dödade Oscar Pistorius vår dotter?) som sänds i brittiska Channel 5 i kväll menar hennes föräldrar att hon kan ha föranat att hon skulle mördas.

Tittarna får se en tavla Reeva målat vid 14 års ålder och som hängt i familjehemmet sedan dess.

Man med pistol

– Vi insåg aldrig vad målningen handlade om. Men det är en man på ett fält som håller i en pistol. Och på andra sidan står vad som kan vara Reeva – med änglavingar. Och det är en stege som går upp i himlen, säger mamman June Steenkamp i dokumentären enligt Daily Mirror och fortsätter:

– Det verkar nästan om en föraning. Om du kollar på målningen är hon livrädd. Hon är skräckslagen och har händerna över munnen.

Reevas pappa, Barry Steenkamp fyller i:

"Bara gud vet vad som hände"

– Bara Gud vet vad som hände och vad som skulle hända, annars skulle de här målningarna aldrig ha blivit målade. De målades av en anledning, av min älskade Reeva. Det är bara så skrämmande, säger han.

I dokumentären berättar även föräldrarna om hur deras liv kastats upp och ned och hur de själva känner skuld över vad som hänt.

– Från dagen hon föddes beskyddade vi henne, men detta kunde vi inte skydda henne från. Varför kunde vi inte beskydda henne?