Serena Williams vann drömfinalen

SPORTBLADET

Tog 13:e raka segern över Maria Sjarapova

Serena Williams, 31, vann drömfinalen mot Maria Sjarapova, 26, i två raka set.

Därmed tog hon sin 16:e Grand Slam-titel – och 31:e raka seger för säsongen.

– Jag var väldigt nervös i början och ville så gärna vinna, säger hon.

Det tog omkring två timmar. Sedan hade Williams besegrat Sjarapova – för 13:e gången i rad – och tagit hem Franska Öppna för andra gången i karriären. Setsiffrorna skrevs till 6–4, 6–3.

Sjarapova gick in i finalen som regerande mästare och är den av de två som trivs klart bäst på grus. Ändå var det amerikanskan som drog det längsta strået.

– Tänk att för två år sedan trodde man aldrig att hon skulle spela tennis igen. Nu står hon här och är så överlägsen på damtouren. Det kändes som att hon hade totalt grepp om det här, sa experten Maria Strandlund-Tomsvik i Eurosport.

”Bäst i världen”

Och fortsatte:

– Jag har aldrig sett henne så här disciplinerad och motiverad. Alla har sett att hon är den bästa spelaren i världen de senaste tio åren men hon har inte lagt ner jobbet för att ha den toppositionen tidigare, säger Strandlund-Tomsvik.

I och med segern har Williams 16 Grand Slam-titlar, men bara två på grus. Under 2013 har hon vunnit makalösa 43 av 45 matcher.

På frågan vad hon mer har att åstadkomma svarade amerikanskan:

– Jag vill komma tillbaka hit och vinna här igen. Jag tycker om publiken här och älskar Paris.

Favorit i Wimbledon

Maria Sjarapova var besviken över förlusten men stolt över finalplatsen:

– Jag har fantastiska minnen från den här banan och att vinna turneringen förra året var speciellt. Jag hade gärna vunnit igen men nu får jag försöka igen nästa år i stället.

Serena Williams blev den äldsta spelaren att ta hem en Grand Slam-titel sedan Martina Navratilova vann Wimbledon 1990 vid 33 års ålder.

Nu byter Williams grus mot gräs och går in som storfavorit i Wimbledon som börjar den 24 juni.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis