Mästaren slår tillbaka

Despres vann igen - Berglund avancerar

Cyril Despres.
Cyril Despres.

Cyril Despres slår tillbaka.

Ingen kunde konkurrera med honom på Dakarrallyts nionde etapp

– Jag visste att jag skulle behöva ge allt och det gjorde jag, säger han.

På den nionde etappen av Dakarrallyt var de den fyrfaldige mästaren Cyril Despres som var absolut snabbast av de kvarvarande 140 mc-förarna. Dagens etapp mellan Tucuman och Cordoba var rallyts längsta och han behövde över fem timmar och 41 minuter för att ta sig över specialsträckan som var 593 km lång.

- Det var en mycket bra dag med många attacker och många vändningar, säger han.

- Jag har blåsor på fötterna och ont i händerna. Ändå måste jag slå näven i bordet och säga, jag är fortfarande där.

Bra dag för Berglund

För Thomas Berglund var det återigen en bra dag, han höll sig bland de 35 främsta och var just 35:a i mål. Även i bilklassen var det en mc-förare som imponerade, Joan Roma vann etappen före Stephane Peterhansel som också leder tävlingen totalt.

- Slutet närmar sig, men det är en lång väg kvar och banorna passar buggiesen bättre än oss. Vi måste ta in den tid vi kan nu, säger Peterhansel.

Tunt gick det däremot för Nasser Al Attiyah som tvingades stanna flera gånger på den sista delen av etappen och var långt efter segraren i mål och tappade stort i sammandraget.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.