Motorsport

Ogier fortsatt i topp efter tredje dagen

Av: 

Anna Lindbäck

SPORTBLADET

Latvala tappade en placering

Sebastien Ogier.

Foto: ERIK MÅRTENSSON

KARLSTAD. Den tredje tävlingsdagen av Rally Sweden är avklarad.

Sébastien Ogier ligger fortfarande i topp - men ett placeringsskifte har skett mellan Jari-Matti Latvala och Mads Östberg.

- Jag kände mig inte alls trygg med bilen, säger Latvala som nu tappat till en tredjeplats i totalen.

Den tredje tävlingsdagen i Rally Sweden har bjudit på blandade resultat. Pontus Tidemand, som gjorde WRC-debut, fick bryta tävling efter motorstrul på SS9. Sent på lördagens eftermiddag kom beskedet: det blir ingen omstart för teamet. Motorns skador var alldeles för omfattande.

– Fruktansvärt tungt, säger Tidemand vars förhoppningar att komma till start under söndagen nu är grusade.

Sébastien Oger fortsätter att öka gapet ner till de andra förarna. Efter lördagens sista sträcka, SS16 Hagfors sprint, ledde fransmannen tävlingen knappt 27 sekunder före Sébastien Loeb som var snabbast på SS16.

”Gjorde en rejäl miss”

Det kanske mest intressanta i toppstriden var att Mads Östberg, med sin svenska kartläsare Jonas Andersson, har tagit sig förbi Jari-Matti Latvala efter att ha varit fem sekunder snabbare än Volkswagenföraren på SS14. Den norsksvenska duon ligger på en tredjeplats i totalen inför söndagens avslutande sträckor men på SS15 höll det på att sluta illa.

– Jag gjorde en rejäl miss i en fullfartsväng och fick jobba för att ta mig in i spåret igen. Jag missade säkert ett par sekunder där, säger Östberg som slutade på en sjätteplats på SS16.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally