Svensk satsar mot seger i VM-rally

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Årsdebut för PG Andersson och Emil Axelsson i Portugal

Foto: SCANPIX
PG Andersson kör VM-rally

PG Andersson kör för seger i Portugal.

– Helt klart ställer vi upp här med målet att vinna, säger han.

Tillsammans med Emil Axelsson ska PG Andersson ratta en Ford Fiesta i WRC2, en bil som tillhör Oleksij Tamrazov, men ukrainaren har fått förhinder:

– Jag har jobbat som förarcoach åt Oleksij och har på så sätt lärt känna honom. Jag är verkligen otroligt tacksam för att han ger mig den här möjligheten att få köra i VM igen, säger den förre JVM-mästaren i ett pressmeddelande.

Han testade bilen i måndags och känner sig nöjd inför tävlingen som avgörs på grus.

– Det kändes otroligt bra. Det här är en riktigt bra bil. Vi gjorde bara lite småjusteringar, sen tyckte jag det satt perfekt, säger han.

– Det var en blandad karaktär på sträckorna. Den som är 31 km är bökig, trång och ganska dålig. Långsträckan är en mix av allt, men har en ganska bra rytm.

Möter Robert Kubica

Bland motståndarna återfinns den före detta F1-föraren Robert Kubica som nu gör debut i VM-sammanhang,  Esapekka Lappi och fjolårets JVM-vinnare Elfyn Evans.

– Helt klart ställer vi upp här med målet att vinna, men flera av motståndarna här har jag inte kört emot tidigare.

Detta är Andersson/Axelssons första VM-rally i år. Det består av 15 specialsträckor, där det är shakedown i dag (torsdag) och på söndagens avslutas tävlingen. Då  avgörs VM-säsongens längsta sträcka, den är fem mil lång.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally