Alis dotter: Min pappa mår bra

Av: Fredrik Jönsson, Jim Jaber

Publicerad:
Uppdaterad:

Dementerar uppgifter om att boxningsikonen ligger för döden

1 av 38 | Foto: AP
Fantomslaget Första gången Cassius Clay och Sonny Liston möttes var 1964. Det var efter den segern som Clay ropade de numera klassiska ”I'm the greatest!” och ”I shook up the world!” Ett år senare möttes de igen, och däremellan hade Clay meddelat att han var muslim och fått namnet Muhammad Ali. Den här gången knockades Liston redan i första ronden. Slutet på matchen är omdiskuterat. De som satt ringside såg aldrig slaget som sänkte Liston och inte ens Ali var säker på att han hade träffat. Slaget döptes till ”The Phantom Punch.” Senare granskningar visade att Ali visst träffade.

Muhammad Alis bror Rahman Alis uttalande om att boxningsikonen kan dö när som helst fick stort genomslag i tidningar på söndagen.

Men enligt Alis dotter May May Ali finns det ingen sanning i uppgifterna.

– Han mår bra, och pratade ovanligt väl i morse, säger hon om sin parkinson-sjuke far.

May May Ali.
May May Ali.

På söndagen publicerade The Sun en intervju med Muhammad Alis bror Rahman, som påstod att den 71-årige boxningsikonen låg för döden.

– Det kan ta månader, eller några dagar, sade han bland annat.

Men uppgiften förnekas nu av Muhammad Alis dotter May May.

– Han mår bra, och pratade ovanligt väl i morse. Dessa rykten dyker upp då och då, men det finns ingen sanning i dem, säger hon till AP.

Enligt dottern tittade Ali på nattens Super Bowl-match. Familjen publicerade även en bild på twitter på Ali iförd en Baltimore Ravens-tröja.

Försvarade mästartiteln 19 gånger

Muhammed Ali, Cassius Marcellus Clay, är en av världens mest kända boxare och idrottsmän. Vid 22-års ålder, fyra år efter OS-guldet i Rom, blev han tungviktsmästare efter att ha besegrat Sonny Liston.

Han besegrade flera tungviktare och försvarade mästartiteln 19 gånger. Samtidigt gjorde han sig även känd som en stor citatmaskin. 1967 stängdes han av efter att ha vägrat militärtjänst i Vietnam och tvingades bort från boxningen i tre år.

Ali kom tillbaka till ringen och var lika överlägsen som tidigare och gick klassiska uppgörelser som ”Rumble in the Jungle” mot George Foreman och ”The Thrilla in Manilla” mot Joe Frazier.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN