Brister för pappa när hon gör bort sig

Pappa Stadlobers sågning i tv

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport Player.

Teresa Stadlober stod för en av OS märkligaste missar när hon körde fel på tremilen och bäddade för Stina Nilssons medalj.

I österrikisk tv satt pappa Alois som expert – och tappade det.

– Men för i helvete! Vilket dumt misstag, ska han ha utbrustit enligt flera österrikiska medier.

Österrikiskan Teresa Stadlober hade precis ryckt iväg från Krista Pärmäkoski och såg ut att ha säkrat en överraskande medalj när allt gick åt skogen.

Stadlober körde in på fel slinga och tappade över en minut och fick se sin medaljdröm gå i kras. I all förvirring körde hon dessutom fel ännu en gång inne på stadionområdet.

– Jag tog fel väg och var förvirrad till slut. Jag är glad att jag kom i mål. Jag är väldigt ledsen att det hände idag. Jag kände mig i bra form i dag och skidorna var så bra och jag visste att jag kunde ta en medalj. Men när man vill ha en medalj måste man också känna till banan, sa hon till Sportbladet efteråt.

”För helvete!”

Felkörningen väckte så klart känslor i hela Österrike, allra starkast var de nog hos pappa Alois. Den förre VM-medaljören från 1999 jobbar som expertkommentator i österrikiska tv-kanalen ORF och när han såg dotterns tabbe tappade han koncepten och sågade henne i direktsänd tv.

– Men för i helvete, du har åkt fel. Vilket dumt misstag, herregud!, skrek han i sändningen.

Efteråt skriver dock flera medier att Alois Stadlober var snabbt framme och tröstade sin dotter efter målgång innan hon mötte pressen.

Sveriges alla medaljer i OS 2018 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM

Vinter-OS