Drog tillbaka t-shirt efter kritikstorm

avFredrik Jönsson

SPORTBLADET

Black Army planerade att sälja t-shirt med texten ”Hata Göteborg” till förmån för Ivan Turinas familj

I kväll ska Ivan Turina hedras på Friends Arena.

Supporterklubben Black Army tryckte upp en t-shirt med texten ”Hata Göteborg” där fem procent av intäkterna skulle gå till Turinas familj.

Men den stoppades efter starka reaktioner.

Foto: Black Army

Natten till torsdag avled Ivan Turina i sömnen. Målvakten blev 32 år gammal.

Vid kvällens match mellan AIK och IFK Göteborg på Friends Arena ska Turina hedras. Inför avsparken planerade Black Army att sälja en tröja med texten ”Hata Göteborg” och fem procent av intäkterna skulle gå till Turinas familj.

Men efter stark kritik stoppade Black Army försäljningen.

– Jag har inte hunnit ta reda på vad som föranledde att vi skulle sälja den. Det är en klassisk tröja som vi har sålt sedan 20-30 år tillbaka, men just i kväll är det fokus på något annat. Det är inte riktigt läge att sälja den där tröjan. Jag visste faktiskt inte om att den hamnade på hemsidan eller att den skulle säljas, säger Black Armys presskontakt Daniel Wilhelmsson till Sportbladet.

”Hur fan tänker man?”

Black Army fick bland annat kritik från supportrar på Gnagarforum och på Twitter.

”Extremt olägligt med en hata T-shirt idag när vi överösts av kärlek av alla klubbar. Hur fan tänker man? 5 % av hat T-shirt till Ivans fru?” skriver AIK:s före detta lagledare Charlee Mian på Twitter.

– Vi ska diskutera frågan så klart i och med att fokus ligger på något annat. Nu är den tillbakadragen och man kan inte hitta tröjan där. Jag förstår absolut reaktionerna, säger Wilhelmsson.

Black Army har bett om ursäkt på hemsidan.

”Många tårar som kommer att fällas”

Det råder ingen tvekan om att det är en speciell match i kväll.

– De dagarna det är match är man väldigt uppsnurrad, glad och förväntansfull. I dag så känner jag inte riktigt samma glädje. Det är klart att det ska bli kul med match, men det kommer vara någonting som inte riktigt är som det ska. Vi måste göra något fint för Ivan, säger Wilhelmsson.

– Jag vet inte hur många tårar som kommer att fällas i kväll, tyvärr. Men vi ska försöka göra det så fint som möjligt för att hedra hans minne. Får hoppas att det sportsliga går vägen, det andra kommer att bli tungt så klart.