”SSL ligger redan i jorden”

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Förbundskaptenen går till stenhårt attack

Foto: Robert Edlund, Innebandymagazinet
Förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.

Sverige är inte längre världens bästa innebandynation.

Nu går förbundskaptenen Jan-Erik Vaara till stenhård attack mot Superligan.

– SSL har grävt sin egen grav och ligger redan i jorden, säger han till Innebandymagazinet

Nya numret av Innebandymagazinet finns ute i butik från och med måndag.

Sverige ansågs länge vara världens bästa innebandynation. Men Finland har dominerat på landslagsnivå de senaste åren och vunnit två raka VM-guld. Nu sågar Sveriges förbundskapten Jan-Erik Vaara Superligan vid fotknölarna.

– Enligt mig har SSL varit rena kyrkogården under hösten. Som det är nu har SSL grävt sin egen grav och ligger redan i jorden. När jag varit på matcherna undrar jag hur folk kan betala för att gå på matcherna överhuvudtaget med tanke på det skrala underhållningsvärdet, säger han till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Sedan undrar jag faktiskt varför det finns spelare som vill spela den här gå-innebandyn där backarna står still och håller i bollen utan att det händer ett skit.

”Jättsvårt att vinna VM”

Vaara menar att spelet i ligan är alldeles för defensivt och att Finland har tagit över som nummer ett med sitt snabba offensiva spel.

– Det tragiska är att vi under hela 2000-talet har suttit bekvämt i våra soffor hemma i vardagsrummet och tyckt att SSL är världens överlägset bästa liga och spelarna superstjärnor bara för att det blivit fler TV-sändningar och budgeterna har ökat. Vi har tyckt att vi har uppnått någon form av fullkomlighet utan att ta minsta notis av övriga världen som gått framåt i en imponerande takt, säger Vaara.

I helgen inleds VM i Schweiz och Finland har chans på tredje raka guldet – om Sverige inte sätter stopp för det. Vaara tror dock att det kan bli svårt. 

– Så länge klubbarna har sitt defensiva och destruktiva synsätt på hur innebandy ska spelas kommer svensk landslagsinnebandy ha jättesvårt att vinna ett VM-guld, säger han.

En flera sidor lång intervju med Jan-Erik Vaara finns att läsa i Innebandymagazinet som släpps i butik på måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy